17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTenisProfită de absența lui Djokovic! Ce și-a propus Carlos Alcaraz pentru Indian...

Profită de absența lui Djokovic! Ce și-a propus Carlos Alcaraz pentru Indian Wells

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz şi-a anunţat public obiectivul de a-şi recupera poziţia de lider mondial ATP, deţinută de sârbul Novak Djokovic, la turneul Masters 1.000 de la Indian Wells.

În absența lui Djokovic, care nu a primit viza pentru a putea intra în SUA, deoarece nu este vaccinat împotriva Covid-19, tânărul spaniol și-a anunțat fanii că visează să revină pe primul loc în clasamentul ATP: „Voi încerca să fac asta. Pentru mine, să câştig acest turneu şi să fiu din nou numărul 1 mondial este un obiectiv excelent”.

Alcaraz poate urca pe primul loc în ierarhia ATP dacă va câştiga la Indian Wells. Campionul de la US Open 2022 a bătut recordul de precocitate devenind cel mai tânăr lider mondial din istorie la doar 19 ani.

Djokovic a revenit însă pe fotoliul de lider în ianuarie, după ce a câştigat Australian Open, al 22-lea său titlu de Grand Slam din palmares.

Alcaraz, care din cauza unor probleme fizice nu a jucat la Melbourne, este cap de serie numărul 1 la Indian Wells şi a acces direct în turul doi unde îl va înfrunta pe învingătorul dintre australianul Thanasi Kokkinakis şi americanul Brandon Holt.

„Desigur, sunt destul de mulţi jucători grozavi care au şanse să câştige turneul, dar eu cred în şansele mele”, a spus ibericul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă