10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTenisNovak Djokovic nu a primit viză de intrare în SUA pentru că...

Novak Djokovic nu a primit viză de intrare în SUA pentru că nu e vaccinat. Ce turneu ratează sârbul

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost constrâns să declare forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells, neputând intra în Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Djokovic, care a solicitat fără succes o derogare specială din partea autorităţilor americane în ultimele săptămâni, se va afla astfel în imposibilitatea de disputa şi celălalt Masters 1.000 programat în această primăvară în SUA, la Miami (Florida), peste două săptămâni, informează Agerpres.

Novak Djokovic a declarat forfait”, au precizat organizatorii californieni duminică seara, într-un scurt comunicat, adăugând că georgianul Nikoloz Basilaşvili va lua locul sârbului la tragerea la sorţi a tabloului masculin.

Nole solicitase o dispensă specială din partea autorităţilor locale, în ultimele săptămâni. Federaţia americană de tenis şi organizatorii US Open, turneul de Grand Slam din Statele Unite, au susţinut demersul sârbului, fără succes însă. Prin urmare, el nu va primi niciun tratament special din partea autorităţilor de la Washington, care nu permit intrarea în ţară a călătorilor internaţionali nevaccinaţi împotriva coronavirusului. Iar Agenţia de securitate a transporturilor din SUA (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic este co-deţinător al recordului de titluri de Mare Şlem (22), alături de spaniolul Rafael Nadal. Sârbul a început luni cea de-a 379-a sa săptămână ca lider al clasamentului mondial, record absolut. Eliminat săptămâna trecută în semifinalele turneului ATP de la Dubai, Djokovic are un avans de 380 de puncte faţă de spaniolul Carlos Alcaraz, ocupantul locului secund.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă