18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportTenisFilip Cristian Jianu a câștigat turneul ITF din Antalya

Filip Cristian Jianu a câștigat turneul ITF din Antalya

Jucătorul român de tenis Filip Cristian Jianu a câştigat turneul ITF din Antalya, după ce l-a învins în finală pe italianul Gabriele Pennaforti, în două seturi, cu 6-3, 6-2.

Al doilea favorit al turneului, Jianu s-a impus după o oră şi 23 de minute, la primul său duel cu Pennaforti (23 ani, 580 ATP), cap de serie numărul şase.

Clasat pe locul 340 ATP, Jianu a trecut în primul tur de compatriotul Vlad Andrei Dumitru, cu 6-1, 6-2, în optimi l-a învins pe moldoveanul Ilia Sniţari, cu 6-2, 6-4.

În sferturi, tenismanul de 22 de ani s-a impus în faţa altui român, Dan Alexandru Tomescu, cu 6-0, 5-7, 6-3, iar în penultimul act a câştigat în faţa germanului Tim Handel cu 6-3, 6-3.

Acesta este al optulea titlu ITF din cariera lui Filip Cristian Jianu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Ministrul Justiției anunță că Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă