29.9 C
București
luni, 10 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiDjokovic, prima victorie după evenimentele de la Australian Open. Ce spune despre...

Djokovic, prima victorie după evenimentele de la Australian Open. Ce spune despre finala de la Melbourne

Novak Djokovic spune că a încercat să nu se uite la finala Australian Open, câştigată de Rafael Nadal.

Sârbul a câştigat fără emoţii primul său meci oficial al sezonului 2022, după o lună de la expulzarea de la Melbourne, impunându-se în faţa italianului Lorenzo Musetti (6-3,6-3), luni, în primul tur al turneului ATP 500 de la Dubai.

“Finala Openului Australiei, am încercat să nu o văd, dar familia mea o urmărea, toată lumea, soţia, copiii, deci a trebuit până la urmă să o văd”, a declarat Djokovic, în conferinţa de presă de după victoria cu Musetti.

Liderul clasamentului ATP a mai mai afirmat: “Îl felicit pe Rafa. Este o performanţă incredibilă. Este un combatant incredibil. Nu pot să nu laud victoria lui, chiar dacă eu nu am participat. Desigur, nu a fost agreabil deloc pentru mine să părăsesc ţara în modul acela şi să văd turneul de la distanţă”.

Cum a fost primit Djokovic la primul turneu de după experiența Australian Open

Pe centralul de la Dubai Duty Free Stadium, luni, campionul sârb a primit numeroase încurajări din partea publicului.

Jucătorul sârb, care a cucerit de cinci ori trofeul la Dubai, nu a mai participat la nicio competiţie oficială din luna decembrie, când a evoluat la turneul final al Cupei Davis de la Madrid.

Djokovic intenţiona să-şi apere titlul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, desfăşurat în luna ianuarie şi câştigat de spaniolul Rafael Nadal, însă a fost expulzat din “Ţara Cangurilor” pentru faptul că nu era vaccinat împotriva COVID-19.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Moneda euro s-a depreciat ca efect al rezultatelor la europarlamentare

Moneda euro s-a depreciat față de dolarul SUA în urma anunţării rezultatelor alegerilor pentru viitorul Parlament European, care s-au desfășurat în ziua de 9...

Moneda euro s-a depreciat ca efect al rezultatelor la europarlamentare

Moneda euro s-a depreciat față de dolarul SUA în urma anunţării rezultatelor alegerilor pentru viitorul Parlament European, care s-au desfășurat în ziua de 9...

Alegeri mai mult pentru Bara-Pielești, decât pentru Europa

Ieri, în ziua de votare, reprezentanții STS, cei care administrau tabletele de verificare ale buletinelor de identitate, au întrebat ciudat dacă dorim să votăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă