27.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalMoneda euro s-a depreciat ca efect al rezultatelor la europarlamentare

Moneda euro s-a depreciat ca efect al rezultatelor la europarlamentare

Moneda euro s-a depreciat față de dolarul SUA în urma anunţării rezultatelor alegerilor pentru viitorul Parlament European, care s-au desfășurat în ziua de 9 iunie 2024, anunță agențiile internaționale de presă.

În ziua de luni, 10 iunie, moneda euro a scăzut cu 0,5%, ajungând la un curs de 1,0751 USD. Acesta este cel mai scăzut nivel al euro în ultimele 30 de zile. Analiștii consideră că euro ar putea continua să scadă, în anul 2024.

Această evoluție monetară este urmarea victoriei unor candidați de dreapta în alegerile europarlamentare. În Franţa, președintele Emmanuel Macron iar în Germania cancelarul Olaf Scholz au fost devansaţi de partide de extremă dreapta. Asumându-și acest eșec, în Franța, președintele Macron a anunțat că vor fi organizate alegeri legislative anticipate.

Alegerile europene s-au desfășurat, în ziua de duminică, 9 iunie, în toate țările membre ale UE. În România și Bulgaria, alegerile pentru Parlamentul European au fost comasate cu alegeri interne.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și 7 județe. HARTA

Şapte judeţe şi Capitala se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul...
Ultima oră
Pe aceeași temă