21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăSportTenisDjokovic poate rata și turneul de la Roland Garros, dacă nu are...

Djokovic poate rata și turneul de la Roland Garros, dacă nu are certificat verde

Djokovic poate rata și turneul de la Roland Garros, după ce a fost exclus din turneul de la Melbourne.

Concursul Roland Garros este planificat la Paris în luna mai 2022. Djokovic este chiar câștigătorul ultimei ediții, cea din anul 2021.

Marea problemă a jucătorului sârb derivă din faptul că, acum câteva zile, Franța a impus certificatul verde la orice adunare publică. Această obligativitate se aplică inclusiv manifestărilor sportive, a precizat Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sportului.

Djokovic a recunoscut, în Australia, că el nu este vaccinat anti – Covid. În final, lui i s-a anulat viza de Australia și dreptul de a juca la Australian Open. În plus, statul australian îi cere să plătească suma de 500.000 de dolari și i-a interzis să revină în Australia în următorii trei ani. Jucătorul sârb este acum în Dubai, unde aparent se relaxează după tensiunea din ultimele zile.

Rămâne de văzut cum ar obține Djokovic certificatul verde, dacă va dori să joace la Roland Garros. Una dintre variante ar fi ca el să se vaccineze cu ambele doze, pentru a obține astfel certificatul verde. Se știe însă că atât jucătorul de tenis cât și familia lui s-au exprimat constant împotriva vaccinării anti – Covid. Din acest motiv, o mare parte a populației din Serbia îl simpatizează și mai mult pe Nole.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Parcul Tudor Arghezi va avea plajă ecologică

O bijuterie naturală de aproximativ trei hectare va lua naștere într-una din zonele aflate într-o continuă dezvoltare, din Sectorul 4. Înconjurat de o cofetărie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă