27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSportTenisAustralia îi cere lui Djokovic 500.000 de dolari. Și expulzat, și cu...

Australia îi cere lui Djokovic 500.000 de dolari. Și expulzat, și cu banii luați

Australia îi cere lui Djokovic 500.000 de dolari, pe lângă faptul că i-a anulat viza și l-a expulzat. Cei 500.000 de dolari (circa 430.000 de euro) reprezintă o sumă de cheltuieli legate de șederea lui Djokovic în Australia.

O parte din sumă sunt cheltuieli de judecată. Cealaltă parte a sumei reprezintă costul cazării lui Djokovic într-un hotel, pe timpul procesului.

După cum se știe, Djokovic intrase în Australia la 6 ianuarie 2022 și a părăsit țara la 16 ianuarie. Astăzi, 17 ianuarie, Djokovic urma să joace la Australian Open. Participarea lui la turneu a fost însă anulată.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată de Curtea Federală din Melbourne. Decizia privind anularea vizei a fost luată duminică, 16 ianuarie, în unanimitate, de cei trei judecători. Ei au confirmat decizia de anulare luată de ministrul Imigrației și au respins apelul înaintat de avocații jucătorului sârb.

Australia îi cere lui Djokovic 500.000 de dolari și îi interzice să se întoarcă timp de trei ani

Jucătorul sârb, numărul 1 în clasamentul WTA, a plecat deja din Australia spre Dubai. În plus, sentința îl obligă pe jucătorul de tenis să plătească cheltuielile de judecată.

Anularea vizei de Australia este însoțită de o interdicție de a intra în această țară în următorii trei ani.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mercedes extrem de rar din 1955, vândut cu 135 milioane de euro. A devenit cea mai scumpă mașină din lume

Un Mercedes extrem de rar a devenit cea mai scumpă mașină din lume. A fost vândut cu prețul record de 135 milioane de euro. Mercedes...

Orașul din deșertul chilian construit pe bază de mumii

Poate că egiptenii au cele mai faimoase mumii, dar nu sunt cele mai vechi. Poporul Chinchorro din deșertul Atacama din Chile a fost primul...

Facultatea de Horticultură din București lansează campania: „Bujorul – Floarea Națională și Simbol Floral al României”

Facultatea de Horticultură din București lansează campania: "Bujorul - Floarea Națională și Simbol Floral al României.Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agronomice...
Ultima oră
Pe aceeași temă