18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportTenisAndy Murray, din nou în echipa de Cupa Davis a Marii Britanii

Andy Murray, din nou în echipa de Cupa Davis a Marii Britanii

Ajuns la vârsta de 36 de ani, fostul lider mondial Andy Murray revine în echipa de Cupa Davis a Marii Britanii, urmând să dispute faza grupelor în luna septembrie.

În Grupa B, Marea Britanie va întâlni Australia, Franţa şi Elveţia, între 12 şi 17 septembrie, primele două clasate obţinând calificarea pentru faza finală, programată la sfârşitul lui noiembrie în oraşul spaniol Malaga.

Clasat pe locul 36 ATP, Murray nu a participat la ultima victorie împotriva Columbiei (3-1), în barajul disputat în luna februarie pe zgură. El a fost convocat alături de Cameron Norrie (15 ATP), Dan Evans (28 ATP) şi Neal Skupski (numărul 1 mondial la dublu).

Învingător în trei turnee de Grand Slam, Murray a participat în 2015 la câştigarea Cupei Davis, competiţie în care Marea Britanie nu se mai impusese de 79 de ani.

În turul al doilea la Wimbledon, Murray a fost eliminat după un meci maraton de cinci seturi de grecul Stefanos Tsitsipas, 7-6 (7/3), 6-7 (2/7), 4-6, 7-6 (7/3), 6-4.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă