19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTenisAna Bogdan și Gabriela Ruse, în sferturile de finală ale Transylvania Open

Ana Bogdan și Gabriela Ruse, în sferturile de finală ale Transylvania Open

Ana Bogdan s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale turneului WTA 250 Transylvania Open, după ce a învins-o pe cehoaica Nikola Bartunkova cu 4-6, 7-6, 7-5. În aceeași fază a competiției merge și Gabriela Ruse, care a învins-o pe maghiara Anna Bondar cu 7-6, 6-2.

A cincea favorită, Ana Bogdan a obţinut o victorie muncită în faţa tinerei de 17 ani, la capătul unui meci de trei ore şi 12 minute. Românca a greşit destul de mult în faţa talentatei sale adversare, care ocupă doar locul 289 în lume, dar în cele din urmă experienţa a prevalat.

Ana Bogdan a început bine şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Bartunkova (beneficiara unui wild card) a revenit de la 3-4, câştigând primul set cu 6-4. În actul secund, Ana Bogdan a avut 3-1, dar imediat a fost egalată, 3-3, iar diferenţa s-a făcut în tiebreak (7-5). În decisiv, românca a început cu break, iar apoi a avut minge de 2-0, dar a ratat-o. Ana Bogdan a reuşit să se desprindă, la 4-2, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând (4-5). Românca a egalat din nou şi a reuşit un break capital, încheind conturile la a treia minge de meci.

În sferturi, Ana Bogdan o va înfrunta pe spaniola de origine slovacă Rebeka Masarova (24 ani, 67 WTA), a patra favorită.

Elena-Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins-o pe maghiara Anna Bondar cu 7-6 (7/4), 6-2. Beneficiara unui wild card, Ruse s-a impus după două ore de joc.

Bondar a început mai bine şi a condus cu 3-0 şi 4-2, dar Ruse a reuşit să întoarcă scorul şi a avut 5-4 şi 6-5, câştigând în tiebreak cu 7-4. În actul secund, Ruse a realizat două break-uri consecutive la 2-2, impunându-se cu 6-2.

Gabriela Ruse va juca în sferturi cu jucătoarea columbiană Emiliana Arango (22 ani, 118 WTA).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă