19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportTenis: Alexandra Dulgheru, în optimi de finală la Rabat

Tenis: Alexandra Dulgheru, în optimi de finală la Rabat

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat marţi în optimile de finală ale turneului WTA de la Rabat (Maroc), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după un meci maraton cu unguroaica Timea Babos, de care a trecut cu 2-6, 7-6 (7), 7-5.

Alexandra Dulgheru (28 de ani, 176 WTA) nu o mai întâlnise până acum pe Timea Babos (24 de ani, 41 WTA), a patra favorită a turneului de la Rabat. Românca s-a impus la capătul unui meci de două ore şi 57 de minute, după ce a salvat două mingi de meci în setul secund.

Dulgheru va juca în optimi cu Katarina Zavaţka (Ucraina, 260 WTA), care s-a impus cu 6-2, 6-3 în dauna marocancei Diae El Jardi.

Dulgheru a intrat pe tabloul principal al acestui turneu ca lucky loser, după ce a fost învinsă de franţuzoaica Fiona Ferro cu 6-1, 6-4, luni, în ultimul tur al calificărilor.

În primul tur al aceleiaşi competiţii, românca Ana Bogdan (25 de ani, 66 WTA) a fost învinsă cu 6-1, 6-4 de germanca Laura Siegemund (30 de ani, 100 WTA).

Alexandra Dulgheru s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Rabat, după ce a reuşit să câştige un duel în care a pierdut primut set şi a salvat două mingi de meci.

Românca de 28 de ani a trecut cu 2-6, 7-6, 7-5 de Timea Babos, cap de serie numărul 4. În faza următoare a întrecerii din Maroc, Dulgheru, intrată pe tabloul principal din postura de lucky loser în calificări, va juca împotriva Katarinei Zavatska, din Ucraina.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă