12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportTătărușanu, erou la Lyon! Portarul român și-a dus echipa în finala Cupei...

Tătărușanu, erou la Lyon! Portarul român și-a dus echipa în finala Cupei Ligii franceze

Oaspeţii au deschis scorul prin portughezul Renato Sanches (13), dar Moussa Dembele a restabilit egalitatea (17 – penalty). Houssem Aouar a adus echipa gazdă în avantaj (85), dar Lille a trimis meciul la loviturile de departajare (nu se joacă prelungiri dacă scorul este egal la finalul celor 90 de minute, n. red.) prin golul marcat de Loic Remy în minutele adiţionale (90+3), din penalty.

Lille a executat prima la loviturile de departajare, dar Tătăruşanu a apărat şutul lui Jonathan Bamba. Pentru Lyon au transformat Moussa Dembele, Martin Terrier, Maxwel Cornet şi Thiago Mendes, în timp ce de la oaspeţi au înscris Loic Remy, Benjamin Andre şi Victor Osimhen, iar Renato Sanches a ratat.

Pentru Tătăruşanu a fost doar al treilea meci în tricoul echipei din Lyon în acest sezon, toate în Cupa Ligii. OL este în cursă în patru competiţii, campionat, Cupa Ligii, Cupa Franţei şi Liga Campionilor.

În ultimul act al Cupei Ligii franceze, Lyon o va întâlni pe Stade de Reims sau Paris St Germain, care se înfruntă miercuri. Lyon a câştigat trofeul o singură dată, în 2001.

Acesta va fi ultimul sezon al Cupei Ligii, competiţie creată în 1995 şi în care PSG are opt trofee, după ce Liga franceză a votat suspendarea sa.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă