9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSportTăriceanu susține că președintele Iohannis este cel care patronează sistemul de putere...

Tăriceanu susține că președintele Iohannis este cel care patronează sistemul de putere corupt din România

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că șeful statului, Klaus Iohannis, se face că nu vede deficiențele din funcționarea instituțiilor care alcătuiesc statul de drept din România și "patronează un sistem de putere corupt".

"În România, în momentul de față, avem serioase deficiențe în privința funcționării instituțiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenția publică de presă (…), sunt oameni care și-au luat inima în dinți, cum se spune, și au început să vină să mărturisească avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec în instituțiile în care au funcționat și președintele întoarce capul și spune "eu nu văd lucrurile acestea".

Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască pentru că situația îi folosește. Până la urmă, el este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România", a afirmat Tăriceanu, într-o conferință de presă la Senat.

Întrebat cum vede afirmațiile președintelui potrivit căruia cei care au probleme cu legea să nu facă parte din Guvern, Tăriceanu a spus că Iohannis este și el om politic, care s-a bucurat de prezumția de nevinovăție când a fost ales președintele României.

"Când aud declarațiile astea am de multe ori senzația că printre noi, am o revelație așa, că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt și care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici și Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcționează în dreptul fiecăruia, și în dreptul domniei sale, prezumția de nevinovăție, de care s-a bucurat când a fost ales președinte al României", a susținut Călin Popescu-Tăriceanu.

El l-a acuzat totodată pe șeful statului că dorește "ca actualul Guvern să fie destrămat" și înlocuit de un guvern tehnocrat în perspectiva alegerilor din 2019.

"Am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri pe diferite hotărâri de guvern pentru toți membrii Guvernului. Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului președinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru, practic, să fie nevoit să își dea demisia și să mai ne trezim încă o dată cu un guvern de tehnocrați, pentru că se apropie alegerile prezidențiale din 2019.

Dacă până mai ieri — alaltăieri poate aveam niște mici dubii că ăsta e planul pe care îl urmărește, astăzi, după declarațiile de astăzi și de acum două zile, nu mai am niciun dubiu. Președintele sapă cu râvnă la fundația acestui guvern, care e majoritatea parlamentară și nădăjduiește să o dea jos", a conchis Tăriceanu.

Cele mai citite

Cyber Christmas: Cu ce surprize te așteaptă Cazinoul Mr Bit în acest final de an

Mr. Bit Casino oferă nu mai puțin de 42 de iPhone-uri 13 Pro Max, 23 de MacBook Air, 23 de iPad Pro, 23 de...

Românii blocați în Africa de Sud vin marți în țară

Românii care au fost blocați în Africa de Sud, în urma suspendării curselor aeriene din cauza apariției variantei Omicron a Covid-19, vor fi aduși,...

Previziuni economice 2022. Ce se întâmplă cu ratele românilor?

2022 va fi un an plin de provocări, cu multiple incertitudini atât de natură economică, socială, politică și, bineînțeles, sanitare. Evoluția pandemiei COVID a...
Ultima oră
Pe aceeași temă