7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportTăriceanu: Proiectul Constituţiei are aiureli din coşmarurile lui Băsescu

Tăriceanu: Proiectul Constituţiei are aiureli din coşmarurile lui Băsescu

Fostul premier PNL Călin Popescu Tăriceanu consideră că proiectul de revizuire a Constituţiei, propus de preşedintele Traian Băsescu, prevede “derapaje” care sunt “aiureli” ce derivă din “coşmarurile” preşedintelui, relatează Mediafax.

“Toţi cetăţenii României vor fi afectaţi de o astfel de Constituţie care prevede nişte derapaje care nu sunt comune cu nici o altă Constituţie din Europa. Sunt nişte aiureli care derivă din coşmarurile preşedintelui“, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că propunerile de modificare a Constituţiei reprezintă o diversiune de la principalul subiect, care ar trebui să fie ieşirea din criza economică.

“Propunerile constituie o diversiune de la ceea ce ar trebui să fie în România discuţia principală, anume, ce facem să ieşim din criză cât mai repede, ce facem să restabilim puterea de cumpărare a categoriilor afectate de criza economică, iar aici mă refer atât la salariaţi, cât şi la pensionari. România nu moare acum de Constituţie”, a mai afirmat fostul premier liberal.

El susţine că va fi greu ca proiectul de revizuire a Constituţiei să treacă de Parlament deoarece are nevoie de voturile a două treimi din parlamentari.

“O revizuire de Constituţie trebuie să treacă prin Parlament nu cu orice majoritate, nu cu majoritate de 50 la sută +1, trebuie 2/3, 2.3 slavă domnului că nu le are”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.

Cele mai citite

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România, în scădere

În primele zece luni ale acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, comparativ cu perioada similară...

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României. VIDEO

România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinţi,...

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă