25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportTăriceanu: I-am propus DE DOUĂ ori lui Antonescu să fie MINISTRU, a...

Tăriceanu: I-am propus DE DOUĂ ori lui Antonescu să fie MINISTRU, a refuzat. El nu m-a solicitat

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică seară, că i-a propus de două ori actulului lider al PNL, Crin Antonescu, să fie ministru în Cabinetul pe care îl conducea, fie la Educaţie, fie la Externe, dar a fost refuzat, potrivit Mediafax.

 

Afirmaţia lui Tăriceanu a venit în contextul în care preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a reproşat faptul că nu s-a implicat în activitatea partidului sau a Guvernului.

“N-am ce să vin să intru iarăşi în concurenţă cu ceilalţi colegi care sunt numeroşi şi care doresc să ajungă şi ei miniştri sau pe alte funcţii din partid sau la nivel parlamentar. (…) Cred că aşa era normal, ca preşedintele partidului să mă întrebe: poţi să-ţi asumi responsabilitate, ai vreo disponibilitate în sensul ăsta?”, a explicat Tăriceanu.

Fostul lider al PNL a menţionat că, în momentul în care ocupa poziţia de premier şi de preşedinte al partidului, el a avut iniţiativa de a-i propune lui Crin Antonescu de două ori funcţia de ministru.

“Când eram prim-ministru, trebuie să recunosc că nu l-am văzut pe domnul Antonescu ieşind cum ieşeau poate foarte mulţi colegi în faţă în încercarea de a prinde un post. (…) În repetate rânduri i-am propus să preia o responsabiliate importantă, dânsul mi-a spus că nu vrea şi sigur că în condiţiile astea iei act şi cu asta basta. I-am propus de două ori să fie ministru în două funcţii distincte şi în două momente distincte, odată a fost cred vorba de Ministerul Educaţiei şi a doua oară de Ministerul de Externe cred”, a povestit Tăriceanu.

De asemenea, fostul premier a susţinut că şi-ar fi dorit ca, având în vedere statutul său de fost preşedinte al partidului, să fie solicitat, mai ales că şi-a anunţat disponibilitatea de a se pune “în serviciul USL”. “Mai mult de atâta nu fac, adică nu să mă duc să stau, să bat la uşă, să cer aşa ceva…”, a mai explicat Tăriceanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, referitor la conferinţa de presă de vineri a lui Călin Popescu Tăriceanu, că i se pare “cu totul şi cu totul întristător” faptul că cineva nu foloseşte circuitele competiţionale ale partidului face declaraţii de natură “să afecteze” poziţia şi imaginea PNL.

“Mi se pare cu totul şi cu totul întristător faptul că cineva care nu candidează la Congres, nu a candidat pentru un post de ministru, care nu a candidat la conducerea unui grup parlamentar, care nu foloseşte circuitele competiţionale ale partidului, discuţiile deschise şi permanente ale forurilor politice în care este membru pentru a putea propune, critica sau candida face declaraţii de natură evident să afecteze poziţia PNL, imaginea PNL şi imaginea USL”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

“Pentru că, în fond, ce avem noi – după succesul extraordinar, pe care această construcţie politică l-a avut la alegerile locale, la alegeri parlamentare, avem o regrupare disperată a adeversarilor noştri politici reali, în încercarea post-alegeri de a dezbina Uniunea Social Liberală şi de a inocula electoratului, atât cât poate convinge această propagandă şi aceşti adversari politici, ideea că Uniunea Social Liberală nu va rezista, ideea că partidele din Uniunea Social Liberală vor ajunge la conflicte fundamentale, ideea că partenerii din Uniunea Social Liberală nu-şi vor ţine cuvântul, ideea că Uniunea Social Liberală nu are, de fapt, un candidat pe Preşedinţie sau are, dar o să mai vedem noi. Nu se poate, la experienţa politică a unui om ca domnul Tăriceanu, nu se poate să nu înţelegi că este jenant ca deja, în repetate rânduri, să vii şi să spui ceea ce spun şi ceea ce vor să audă adversarii politici ai acestui partid”, a adăugat el.

Antonescu a amintit că PNL are peste câteva săptămâni un Congres, “în care orice se poate propune şi în care orice se poate decide”.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a propus vineri ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern.

Cele mai citite

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...
Ultima oră
Pe aceeași temă