31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportTăriceanu: Domnule Boc, în doi ani nu aţi învăţat nimic, veniţi cu...

Tăriceanu: Domnule Boc, în doi ani nu aţi învăţat nimic, veniţi cu un discurs de activist politic

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu i-a spus luni, în plenul Camerei, prim-ministrului Emil Boc că nu a învăţat nimic în doi ani la capitolul economie şi buget, susţinând că acesta a venit în faţa Parlamentului cu “un discurs de activist politic”, informează Mediafax.

“Domnule prim-ministru, au trecut doi ani şi tot nu aţi învăţat nimic la capitolul economie şi buget şi înseamnă că Vlădeascu spune, de fapt, un adevăr din casă, că nu prea înţelegeţi economia. Astăzi iar aţi luat-o cu deficitul bugetar… Păi, domnul ministru, dacă valoarea investiţiilor era mai mare decât deficitul bugetar din 2008, atunci concluzia e simplă, că banii nu s-au cheltuit pe consum, ci pe investiţii”, i-a spus Tăriceanu lui Boc.

El a subliniat că, dacă Boc s-ar uita la investiţiile pe anii 2009 şi 2010, va vedea “o catastrofă”. “Îmi pare foarte rău, aţi venit şi aţi făcut un discurs de activist politic, aţi vorbit mult şi nu aţi spus nimic. V-am cerut să răspundeţi la o serie de teme şi aţi făcut un discurs eminamente politic. Aţi spus că aşteptaţi să vă dea PNL-ul soluţii şi astăzi nu era momentul să vă dea PNL-ul soluţii, astăzi v-am chemat noi ca să prezentaţi un raport”, i s-a mai adresat Tăriceanu premierului.

Tăriceanu a ţinut să-i transmită actualului prim-ministru, pe un ton ridicat, o serie de soluţii care să aducă bani la buget. “Vreţi soluţii, haideţi că vă dau, încropite acum. Vă spun câteva, repede notaţi-le. Romtelecom, Hidroelectrica, Petrom, Romgaz, n-aveţi bani, da? Ce faceţi cu datoriile Rompetrol? (…) Anulaţi contractele de vânzare de gaz natural ieftin la prietenii şi clienţii dumneavoatră. Vreţi să vă mai spun? Listaţi Fondul Proprietatea la bursă să puneţi economia în mişcare”, a mai spus Tăriceanu.

El a adăugat că, dacă România ar face precum Polonia, de exemplu, “de-alde Manţog” nu ar mai face “toate manţăgăriile” pe bani publici. “Cum să privatizaţi dumneavoastră sectorul energetic şi să rămână băieţii ăştia de treabă fără nicio leţcaie. Asta faceţi dumneavoastră şi veniţi aici, vreţi să ţineţi lecţii, tot vă legaţi de guvernarea din 2008 … Puneţi, domnule, oamenii la treabă şi, dacă nu sunteţi în stare, nu e nici o problemă, vă daţi la o parte”, a apreciat liderul deputaţilor PNL.

În finalul intervenţiei sale, Tăriceanu a ţinut să le arate deputaţilor o carte despre realizările Guvernului Boc, care conţinea pagini goale. “Acum o să spuneţi, sigur, că domnul Tăriceanu ţine un discurs politic, nu-i aşa? Asta o să spuneţi? Da? Bine. Atunci, haideţi să vedem care este percepţia publică. Azi am primit o carte, v-o arăt şi dumneavoastră. Se vede? Scrie mare «Realizările Guvernului Boc în perioada 2009-2010». Ca orice om care am mai deschis o carte încep să o răsfoiesc cu mâna stângă de la spate spre început, până la prima pagină. Prima pagină jos: Mihai Stănescu, care ne roagă că «toate drepturile sunt rezervate, orice reproducere chiar şi parţială a acestei lucrări este permisă numai cu aprobarea lui Mihai Stănescu». I-aş face-o cadou domnului prim-ministru, să vadă ce crede lumea din afară despre realizările guvernului domniei sale”, a conchis Tăriceanu.

Camera Deputaţilor a organizat dezbaterea politică solicitată de grupul PNL privind situaţia prezentă şi evoluţia socio-economică a României, la care a participat premierul Emil Boc.

Cele mai citite

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...
Ultima oră
Pe aceeași temă