15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportSulfina Barbu: Decizia privind alianţele locale a fost luată cu majoritate, nu...

Sulfina Barbu: Decizia privind alianţele locale a fost luată cu majoritate, nu cu unanimitate

Preşedintele organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, duminică, după Colegiul Director al PDL, că decizia de a permite organizaţiilor judeţene ale partidului să încheie alianţe electorale sub denumirea Mişcarea Populară a fost luată “cu majoritate de voturi, nu în unanimitate”, potrivit Mediafax.

“S-a stabilit că PDL nu semnează o alianţă la nivel naţional, în schimb partidul permite judeţelor să încheie alianţe electorale în funcţie de specificul fiecărui judeţ, dar, în momentul în care încheie alianţă electorală, denumirea va fi unitară, Mişcare Populară pentru Iaşi, Mişcare Populară pentru Cluj, Mişcare Populară pentru Arad, dacă decid la nivel local, cu o simbolistică unitară. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, nu în unanimitate”, a spus Barbu.

PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea “Mişcarea Populară”, cu sigla inima, a declarat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Emil Boc.

Emil Boc a precizat că decizia Colegiului Director este ca PDL să nu încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, dar va lăsa la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara recent că partidul nu mai vorbeşte despre Mişcarea Populară până nu vor fi făcuţi paşi politici relevanţi pentru definitivarea ei, arătând că au fost “exagerări” ale unor colegi care au vorbit prea mult despre acest subiect.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru, au declarat, în urmă cu o săptămână, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor MEDIAFAX, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă.

Cele mai citite

Cătălin Drulă atrage atenția: “Datoria publică a ajuns la 52,4% din PIB”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a adresat marți o solicitare către premierul Marcel Ciolacu, cerând prezentarea „de îndată” a unui plan de reducere a cheltuielilor....

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

ANPC, amenzi de 4 milioane de lei pentru comercianții de fructe și legume

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat amenzi de aproape patru milioane de lei în urma controalelor făcute în prima jumătate a lunii trecute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă