10.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Stroe: „Îmi plac competițiile duse până la capăt”

După ce la începutul acestei săptămâni președintele Klaus Iohannis a afirmat că sportivii de performanţă vor putea reîncepe cantonamentele din 15 mai, după încheierea stării de urgenţă, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a organizat o conferință în care a oferit lămuriri în acest sens.

Acesta a declarat că, pentru început, de această relaxare vor beneficia practicanții sporturilor individuale. În ceea ce privește sporturile de echipă, Stroe a comunicat că pregătirea se va desfășura numai în regim izolat și va cuprinde patru etape: pregătirea antrenamentului, sesiuni individuale, sesiuni în grupuri mici şi sesiuni de antrenament colectiv, iar sportivii şi antrenorii nu vor putea părăsi baza de antrenament.

În ceea ce privește Liga 1, șeful de la MTS a dat de înțeles că preferă ca soarta campionatului să fie decisă pe teren. „Mie îmi plac competiţiile duse până la capăt. Îmi plac competiţiile care se desfăşoară, nu cele care se stabilesc prin presiunea unor termene. Sunt obligat să fiu optimist, sper să avem condiţiile pentru a avansa la pasul doi şi să oferim LPF şi celorlalţi cadrul legislativ pentru a face acest lucru”, a declarat Stroe.

Ministrul a precizat că în perioada următoare instituția pe care o conduce va anunța regulile după care competiţiile ar trebui să se desfăşoare: „Ştiu că fotbaliştii nu sunt obişnuiţi cu cantonamentele de lungă durată, dar, din păcate, situaţia actuală impune acest lucru. Atât pe perioada pregătirii centralizate, cât şi pe durata desfăşurării competiţiei, sportivii trebuie izolaţi în cantonamente. Vom detalia şi vom anunţa public aceste măsuri când vom avea acest document care să descrie faza de competiţii”.

Legat de accesul publicului la meciurile de fotbal, Ionuț Stroe a precizat că sunt șanse infime. „Eu zic să încheiem acest sezon fără spectatori şi probabil vom regândi şi analiza posibilitatea de a permite accesul spectatorilor din viitorul sezon, după nişte reguli. Va trebui să ne obişnuim să trăim cu această pandemie atât timp cât nu există un vaccin”, a concluzionat acesta.

Ultima oră
Pe aceeași temă