17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportStiri pe scurt

Stiri pe scurt

Euronews: Criza politica ofera o gura de oxigen extremistilor
Criza politica din Romania se inrautateste, iar razboiul deschis de la varful politicii risca sa ofere o gura de oxigen taberei extremistilor, se arata intr-un comentariu Euronews. Pe langa presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu sunt amintite alte doua personaje-cheie prinse in conflict: ministrul Justitiei, Monica Macovei, si fostul ministru de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Catalogata drept "arhitect al pachetului de masuri anticoruptie", Monicai Macovei i se atribuie si meritul de a fi propus Agentia Nationala de Integritate, a carei lege de infiintare a fost atacata de opozitie, dar si de cativa membri ai partidelor de la putere. "Acest razboi deschis de la varful politicii romanesti risca sa ofere o gura de oxigen taberei extremistilor. Ei ar putea profita obtinand voturi la alegerile pentru Parlamentul  European din 13 mai", atentioneaza Euronews.

Iliescu: "Maries nu era in Bucuresti la Revolutie"
Ion Iliescu s-a dezlantuit din nou, miercuri seara, la sedinta PSD Bucuresti, impotriva lui Doru Maries, presedintele asociatiei de revolutionari "21 Decembrie", iritat fiind din cauza ca acesta venise la sedinta social-democratilor. "A venit aici cu obraznicie Maries! El se tine de provocari la adresa mea! El nici nu e revolutionar, nici nu era in Bucuresti la Revolutie, am aflat de la cineva ca era la Caransebes, era portar de fotbal la Caransebes", a spus Iliescu, acuzandu-l pe seful Asociatiei "21 Decembrie" ca "s-a aflat printre elementele turbulente in februarie ‘90, cand a participat la devastarea institutiilor si ii incinta la dezordine pe cei din Piata Universitatii".

Tariceanu s-a suparat ca Basescu il trage de urechi
Presedintele nu urmareste un dialog institutional, ci doar o operatiune de imagine si pentru "a trage Guvernul de urechi", a acuzat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. El a simtit astfel nevoia sa-i dea lui Traian Basescu o replica acida, suparat ca presedintele a participat din nou la o sedinta de Guvern. Fara ca Tariceanu sa-l fi invitat. Premierul a negat ca el ar refuza un dialog institutional, ba, mai mult, a anuntat ca poate "fi chiar ingaduitor" si accepta o discutie cu presedintele si pe alte teme, care nu intra in atributiile constitutionale ale acestuia. Premierul spune insa ca a ajuns la concluzia – "pentru a nu stiu cata oara" – ca s-a "inselat" in privinta intentiilor de dialog institutionalizat ale presedintelui. Dupa care a acuzat ca interventiile presedintului n-ar duce la rezolvarea problemelor, ci la abordarea "altor probleme care sa creeze o falsa imagine". In final, premierul a tinut sa separe responsabilitatile si l-a sfatuit pe presedinte sa-si vada de treaba lui.

Tigara prezidentiala le face pofta ministrilor
La o zi dupa sedinta Executivului, secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, l-a mustrat pe seful statului ca a fumat in Palatul Victoria. "Si-a aprins o tigara si salut! Si nimeni nu i-a zis nimic", a afirmat Stroe. "Ca sa nu mai spun ca a facut pofta celorlalti fumatori, pentru ca jumatate din membrii Executivului fumeaza", s-a plans Stroe.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă