18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTinerete fara batranete in Giulesti

Tinerete fara batranete in Giulesti

Rapidistii au spus mereu ca viseaza sa razbune rezultatul partidei din tur cu Dinamo (2-5), dar putini au fost cei care au si crezut ca trupa lui Razvan Lucescu, obosita si descompletata de lupta pe trei fronturi (campionat, cupa Romaniei si Cupa UEFA), va reusi ce si-a propus.
Pana la urma insa Rapid a spulberat Dinamo cu 3-0 si, pe langa faptul ca si-a luat o superba revansa, are acum si atuul rezultatelor directe cu formatia “cainilor”, caci, daca cele doua echipe se vor afla la finalul sezonului la egalitate de puncte, atunci Rapid va fi cel mai bine plasata!

Razvan, fidel principiilor sale

Desi a ramas printre putinii antrenori care mai folosesc sistemul cu trei fundasi centrali, Razvan Lucescu nu renunta la principiile sale. Dinamo a incercat sa-l surprinda pe tehnicianul rapidist jucand cu trei varfuri, Claudiu Niculescu, Danciulescu si Zicu, sprijiniti de Grigorie, dar Florin Marin a avut de indurat forma slaba a atacantilor sai. Din pacate, Claudiu Niculescu a uitat drumul spre golurile marcate altfel decat din lovitura libera, Danciulescu e doar umbra celui care a plecat in China acum ceva timp, iar Zicu ramane acelasi fotbalist care adora un dribling in plus in detrimentul golului. Asa se face ca Dinamo, chiar daca a avut trei oameni de gol in Giulesti, a aparut in fata portii adverse abia dupa ce scorul era deja 3-0, pe fondul relaxarii gazdelor.
Pentru Dinamo insa nu prestatia atacantilor a fost cea care a provocat infrangerea din Giulesti, ci cea a apararii si, mai ales, a portarului Gaev. El a gresit grav la primul gol, cand a scapat mingea in fata oferindu-i lui Viorel Moldovan, pe tava, sansa scorului de 1-0, dar si la al treilea, cand a provocat penaltyul din care Daniel Niculae a inchis tabela de marcaj. Ca sa nu mai spunem ca portarul ar fi putut face mai mult chiar si la golul de 2-0, atunci cand mingea aceluiasi Viorel Moldovan a “spart” mijlocul portii care ar fi trebuit sa fie aparat de bielorus…
Dinamo nu a aratat ca o echipa cu pretentii la titlu impotriva Rapidului, prelungind impresia lasata si la meciul cu Steaua (1-1 acasa) de acum patru zile. Aparare improvizata si usor de depasit, mijloc fara inspiratie si atac existent doar pe hartie Ð asa s-a prezentat Dinamo la meciul in urma caruia a pierdut primul loc al clasamentului.

Pana cand mai au suflu?

Rapid a impresionat din nou. Nu stim de unde gaseste Razvan Lucescu suflu pentru a-l inocula elevilor sai, dar parca acestia au noua vieti. Cu Dinamo au facut o risipa de energie fantastica, au acoperit terenul perfect si au dat o lectie de fotbal modern, calculat si eficient. E adevarat, Rapid are si cativa jucatori in mare forma, in frunte cu “vulpoiul” Viorel Moldovan, care a punctat de doua ori ca un golgheter pursange. In plus, “Moldo-Gol” s-a batut ca un leu cu intreaga aparare a lui Dinamo, a creat spatii pentru Daniel Niculae sau Pancu, contributia sa la obtinerea celor trei puncte fiind esentiala. Pe de alta parte, daca noutatea dintre buturile dinamoviste, Gaev, a gafat decisiv, cea din poarta Rapidului, Minca (titularul Coman s-a accidentat inaintea derbyului), si-a facut cu brio datoria intervenind precis la rarele ocazii ale oaspetilor. Rapid a castigat si a intrat clar in lupta pentru titlu. Victoria cu Dinamo e una care aduce nu numai trei puncte, ci si avantajul rezultatelor directe cu Dinamo (care poate conta enorm la finalul campionatului), precum si un moral excelent in Giulesti. Pentru Rapid vine deplasarea de la Iasi, unde giulestenii au nevoie de trei puncte pentru a putea spune clar ca au depasit criza de dupa eliminarea din Cupa UEFA. Pentru Dinamo, in schimb, se anunta zile grele, caci atmosfera din lot e apasatoare, iar jucatorii cheie, tocmai cei chemati sa readuca formatia pe linia de plutire, nu isi regasesc deloc cadenta.

Florin Marin lupta pana la capat

Inaintea partidei din Giulesti s-a spus ca antrenorul dinamovist Florin Marin ar urma sa demisioneze in cazul unui esec cu Rapid. Nu a fost asa. Desi invins cu 3-0, Florin Marin a spus dupa joc ca vrea sa duca pana la final intelegerea cu Dinamo, adica pana la sfarsitul sezonului. Se pare ca tehnicianul (al patrulea de la Dinamo din ultimele patru luni!) beneficiaza inca de increderea actionarilor de la Dinamo, desi a castigat numai un punct din cele sase posibile cu rivalele Steaua si Rapid.

Germanul Herbert Fandel, impecabil

Arbitrul partidei, germanul Fandel, a condus impecabil jocul reusind sa-i tina in mana pe cei 22 de jucatori. Lovitura de la 11 metri acordata Rapidului a fost fara dubii, iar avertismentele aratate au avut justificare.

Suporterii dinamovisti, furiosi

Galeria lui Dinamo si-a incurajat favoritii pana a “picat” cel de-al treilea gol al Rapidului, dupa care insa a intors “foaia” si s-a dezlantuit impotriva “cainilor”.
Suparati de prestatia sub asteptari a alb-rosilor, unii dintre fani au incercat chiar sa ajunga in zona vestiarelor pentru a le aplica o corectie fotbalistilor, in timp ce marea majoritate s-a limitat la scandari: “Dinamo, dupa meci, sa vedem pe unde pleci!”, “Va rupem picioarele!”, “Plecati cu totii!”, “Plecati dupa Becali!” sau “Nu meritati tricoul rosu sa-l purtati” au fost scandarile “blande” ale galeriei venite din Stefan cel Mare, care pana la urma s-a retras fara scandal pe strazi.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă