18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSteaua, impotriva campioanelor din Polonia si Slovenia

Steaua, impotriva campioanelor din Polonia si Slovenia

Steaua, campioana Romaniei, a inceput cantonamentul din Austria, de la Kaprun, localitate unde va efectua un stagiu de pregatire de doua saptamani. Fata de programul initial, a mai fost perfectat un meci amical, cu campioana Poloniei, Wisla Cracovia – pe 13 iulie. Asadar, Steaua va intalni pe 6 iulie campioana Sloveniei – NK Gorica, iar adversarele din partidele de pe 10 si 16 iulie vor fi stabilite ulterior. Antrenorii Oleg Protasov si Stefan Stoica au la dispozitie urmatorii jucatori: Tudor, Hamutovski, Lungu – portari; Goian, Nesu, Baciu, Petre Marin, Ogararu, Ghionea, Keca, Balan – fundasi; Bostina, Nicolita, Dica, Paraschiv, Lovin, Enescu, Orac – mijlocasi; Iacob, Dinita, Andrei Cristea, Litu, Simion – atacanti. In Austria este asteptat sa soseasca si Daniel Oprita, direct de la Bologna, pentru a doua parte a cantonamentului, in timp ce Mirel Radoi si Tiberiu Curt au plecat in Italia pentru tratament. O alta absenta importanta este cea a lui Florentin Dumitru, departe de a fi refacut.

Dica ar putea asigura banii pe transferuri

Dupa Dorinel Munteanu, Steaua ar putea “scapa” in aceste zile si de Nicolae Dica, fotbalist dorit insistent de Eintracht Frankfurt, formatie care se pare ca va face o noua oferta de transfer in valoare de 1,3 milioane de euro.
In cazul in care Dica va pleca, Gigi Becali va avea bani pentru transferuri, primii vizati de campioana fiind mijlocasul Andrei Prepelita de la FC Arges, atacantul Marian Tanasa de la FCM Bacau si fundasul Cosmin Pascovici de la Farul.

Shelbourne a pierdut acasa

Shelbourne United, aproape sigur viitoarea adversara a Stelei in turul doi preliminar al Ligii Campionilor, a pierdut acasa in derby-ul etapei a 16-a a campionatului Irlandei, 1-2, cu Derry City. In minutul 23, oaspetii aveau deja 2-0 prin golurile lui Brennan ('17) si Farren ('23), dar Shelbourne a revenit prin golgeterul Byrne ('59), aflat la al saselea gol in acest sezon.
Shelbourne ramane pe locul doi, la sase puncte in spatele liderului Cork, dar Derry s-a apropiat la un singur punct, in conditiile in care Shelbourne are un meci mai mult jucat. Steaua va intalni in turul doi din Liga Campionilor invingatoarea din dubla Shelbourne – Glentoran Belfast.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă