9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSortii au fost de partea noastra

Sortii au fost de partea noastra

Daca Steaua se gandeste in primul rand la returul cu Shelbourne si vorbeste ca este o mare sansa pentru ei sa intre in grupe, Rosenborg facand parte din adversarele cele mai accesibile pe care le puteau intalni, in Sos. Stefan cel Mare si Giulesti partidele din turul doi de calificare in Cupa UEFA sunt intoarse pe toate fetele.

Ion Andone: “Optiune de calificare inca din partida tur”

Intalnim o echipa de traditie care a castigat de 19 ori campionatul, dar ultimul an nu a fost prea bun pentru ei, terminand pe locul trei. Speram sa facem o partida buna, sa luam o optiune de calificare de la primul meci care va fi pe Dinamo. Suntem increzatori pentru ca ne-am pregatit toata vara numai pentru cupele europene”, spune Andone. Antrenorul dinamovist isi aduce aminte ca in 1984 a mai jucat cu Omonia Nicosia tot in Cupa UEFA. Dinamo a castigat cu 4-1 la Bucuresti si a pierdut in Cipru cu 1-2. “Dinamo avea o echipa foarte buna si aveam rezultate internationale deosebite. In turul II au jucat cu Bordeaux, care ne-a eliminat”, a mai spus Andone. El este de parere ca e un moment bun pentru fotbalul romanesc si spera ca toate cele trei echipe sa ajunga in turul urmator.

Razvan Lucescu: “Obligati sa ne calificam”

“Trebuie sa facem tot ce se poate sa ne calificam. Fotbalul romanesc este la momentul actual peste cel macedonean. Avem obligatia sa ne calificam, dar, dupa cum se stie, in fotbal nimic nu e sigur. Noi ne dorim sa ajungem in grupele Cupei UEFA, insa se joaca pe teren, nu prin vorbe si declaratii. Dinamo si Rapid sunt obligate sa se califice in faza superioara, iar in ceea ce o priveste pe Steaua aceasta are un adversar poate mai usor decat Manchester United, Inter sau Liverpool, dar Rosenborg a demonstrat ca poate fi oricand o forta in Europa”, spune Razvan Lucescu. Bogdan Mara a declarat ca este mai bine pentru Rapid ca joaca primul meci pe teren propriu in dubla mansa cu Vardar Skopje. “Pe de o parte este mai bine pentru ca putem lua un avantaj si ne-ar putea fi mai usor in retur. Eu nu cunosc aceasta echipa, stiu doar ca a eliminat-o pe Dinamo acum cativa ani. Eu cred ca va fi un meci echilibrat, dar pana la urma ne vom califica. Oricum, va fi mai echilibrat decat cel cu formatia din Andorra, dar este mai bine pentru ca asa aflam la ce nivel suntem”, a spus Mara. Intrebat daca Rapid a avut noroc la tragerea la sorti, jucatorul a spus: “Daca ne luam dupa nume, am avut cel mai mare noroc dintre echipele din Bucuresti”. La randul sau, presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a comentat astfel intalnirea cu echipa care a eliminat in primul tur preliminar gruparea albaneza Elbasani dupa doua remize (1-1 in Albania si 0-0 la Skopje): “Intalnim un adversar normal, abordabil pentru aceasta faza a competitiei, dar vom trata cu maxima seriozitate cele doua jocuri. Cred ca avem prima sansa, mai ales ca disputam primul meci in deplasare. Asta nu inseamna insa ca vom neglija vreun amanunt legat de acesta dubla mansa”.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă