12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimire triumfala la Abidjan

Primire triumfala la Abidjan

Echipa nationala de fotbal a Coastei de Fildes a fost primita triumfal, la Abidjan, dupa calificarea istorica la Cupa Mondiala din 2006, din Germania, informeaza AFP. La revenirea de la Omdurman, dupa victoria in fata Sudanului, scor 3-1, jucatorii au fost asteptati pe aeroportul Felix Houphouet Boigny de Simone Gbagbo, sotia presedintelui Laurent Gbagbo, alaturi de mai multi ministri. Apoi, au fost aclamati pe tot parcursul drumului pana la resedinta sefului statului. Transportati in doua vehicule militare, “Elefantii” ivorieni au fost indelung ovationati de locuitorii din Abidjan.
“Akwaba (Bine ati venit!) in tara, pentru noi este cea mai frumoasa zi”, a declarat Abdoulaye, un tanar suporter de 15 ani.
Datorita victoriei in fata Sudanului si dupa remiza Camerunului in fata Egiptului, Coasta de Fildes s-a calificat pentru prima oara in istorie la turneul final al Cupei Mondiale.
“Nervii nostri au fost pusi la incercare, de aceea, astazi, suntem cu toti aici”, a explicat un alt suporter.
Sambata, imediat dupa fluierul final din meciul Camerunului, locuitorii din Abidjan au iesit pe strazi, manifestandu-si zgomotos bucuria si arborand cu mandrie drapelul ivorian. Postul national de televiziune (RTI) si-a intrerupt programele pentru a difuza o emisiune speciala consacrata acestei calificari.

Zi nelucratoare in Togo dupa calificarea istorica

Presedintele statului Togo, Faure Gnassingbe, a decretat ziua de luni “de sarbatoare si nelucratoare”, dupa calificarea istorica a echipei de fotbal la Cupa Mondiala din 2006, din Germania. “Noi am decis sa decretam ziua de luni, 10 octombrie, zi nelucratoare si de sarbatoare”, a declarat Gnassingbe in fata a peste 20.000 de persoane aflate la stadionul din Kegue, pentru a sarbatori calificarea.
Jucatorii togolezi au fost primiti triumfal de o multime imensa la aeroportul General Gnassingbe-Eyadema, unde au fost prezenti presedintele togolez, membri ai Guvernului, deputati, precum si lideri spirituali. Suporterii, cei mai multi imbracati cu tricouri galbene, au cantat, au dansat si i-au insotit pe jucatori pana la stadionul Kegue.
Togo va disputa pentru prima oara turneul final al Cupei Mondiale, dupa victoria sa, cu scorul de 3-2, in fata formatiei statului Congo. Togo a terminat pe primul loc in grupa I de calificare, in fata Senegalului, sfert finalista la CM-2002, si Zambiei.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă