13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședinta WTA și-a dat demisia. Ce motive a invocat șefa tenisului feminin...

Președinta WTA și-a dat demisia. Ce motive a invocat șefa tenisului feminin mondial

Stacey Allaster și-a dat demisia din funcția de președinte, respectiv director general al Asociației jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA). Canadianca, șefa forului mondial din tenisul femin începând cu anul 2009, a invocat motive personale.

Allaster a spus că evenimentul care a afectat-o cel mai mult a fost decesul cumnatului său Brad Drewett, fost președinte al ATP, ceea ce a făcut-o să-și "revizuiască" prioritățile. Decizia sa este cu atât mai surprinzătoare cu cât, ea semnase în 2011 o prelungire a contractului său până în 2017, ceea ce ar fi făcut-o cel mai longevivă șefă din istoria WTA.

"Când m-am alăturat WTA (în ianuarie 2006) obiectivul meu a fost să mă asigur că dispune de baze mai solide și sunt mândră de ceea ce am realizat… Recenta pierdere a cumnatului meu, Brad Drewett, CEO al ATP, mi-a trezit atenţia asupra vieţii, familiei şi priorităţilor", a declarat Allaster, conform WTA.

Canadianca, în vârstă de 52 ani, va elibera funcția de la vârful WTA începând cu 2 octombrie. Ea era cunoscută drept o susținătoare a Simonei Halep, fiind deseori văzută în tribune la cele mai importante dintre meciurile româncei, inclusiv la Turneul Campioanelor de la Singapore din 2014.

Una dintre realizările WTA, sub conducerea sa, a fost semnarea contractului pentru organizarea Turneului Campioanelor la Singapore, între 2014 și 2018.

WTA încă nu a desemnat un înlocuitor pentru Allaster.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă