10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrea multe duritati permise in timpul meciurilor

Prea multe duritati permise in timpul meciurilor

Pedepsele primite de jucatorii care au generat bataia ca in filme in intalnirea din cadrul celei de-a treia duble etape a Superligii Nationale de hochei pe gheata, disputata la Miercurea Ciuc intre Steaua Suki si formatia-gazda, au nemultumit in primul rand echipa bucuresteana, care s-a impus in prima partida cu 4-1, dar a pierdut-o pe a doua cu acelasi scor (1-4).

Marius Gliga, antrenorul militarilor, s-a declarat nemultumit de faptul ca nu toti jucatorii implicati in conflict au fost pedepsiti si a considerat injusta decizia Comisiei Centrale de Disciplina, care a hotarat pentru stelistul Serghei Sadii, aflat la prima abatere, aceeasi sanctiune ca pentru ciucanii Hozo si Szocs, cunoscuti recidivisti in acte de indisciplina. “Steaua face eforturi pentru a promova acest sport ca un adevarat spectacol. Nu sunt de acord ca o bataie e binevenita. N-are nici o legatura cu acest sport. Nu este sarea si piperul hocheiului”, a spus Gliga. De asemenea, si Eduard Pana, secretarul general al forului de specialitate, a fost de acord cu tehnicianul stelist.

Pedepse prea blande

El a considerat insa ca pedepsele dictate de CCD, desi in conformitate cu regulamentul intern si international aprobat de Adunarea Generala, au fost prea blande, mai ales ca cei trei jucatori, sanctionati cu cate cinci etape, pot reveni pe teren daca cluburile platesc o amenda de 500 lei noi. “Ar fi trebuit ca amenzile sa le plateasca jucatorii din propriile buzunare si sa fie de 50 milioane de lei (n.r. – lei vechi), sa-i usture, pentru a se gandi bine inainte sa loveasca”, a spus Eduard Pana. El a fost insa de acord cu numarul sportivilor sanctionati: “Nu puteau fi suspendati zece jucatori pentru ca n-ar fi mai avut cine evolua in etapele urmatoare. Cat despre faptul ca stelistul a primit sanctiune similara cu a adversarilor, desi era la prima abatere, nu pot spune decat ca a fost conforma cu regulamentul”. Eduard Pana s-a declarat surprins de faptul ca stelistii au contestat arbitrajul. “Ma mir ca Steaua contesta arbitrii, mai ales ca primul meci a fost castigat categoric de ei, iar al doilea n-a fost pierdut in nici un caz din cauza arbitrilor.
De multi ani, in Capitala, la aceste derby-uri sunt delegati arbitri din Bucuresti. Intr-un fel este un echilibru acordat de Comisia Centrala de Arbitri, care nu poate fi rupt in urma unei sesizari”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă