10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPetre Grigoras si Esteban Vigo, cu acte in regula!

Petre Grigoras si Esteban Vigo, cu acte in regula!

Cinci echipe si-au schimbat antrenorii inca din timpul sezonului, ba unele dintre ele (FC National, de exemplu) chiar de doua ori! Alaturi de “bancari”, mutari s-au mai petrecut la Poli Timisoara, Pandurii Tg. Jiu, Jiul Petrosani si FC Vaslui dand posibilitatea unor tehnicieni valorosi precum Gica Hagi, Mircea Rednic, Viorel Hizo sau Dumitru Marcu sa revina in prima divizie.

Alte cinci echipe, insa, au asteptat finalul turului pentru a face modificari in structura de conducere. Steaua, Dinamo, Otelul Galati, Sportul Studentesc si Farul Constanta au cautat sau inca mai cauta noi antrenori pentru un retur mai bun. Primele trei l-au si gasit – Cosmin Olaroiu la Steaua, Esteban Vigo la Dinamo si Petre Grigoras la Otelul – celelalte doua inca mai cauta. Se vorbeste de germanul Wolfgang Frank la Farul Constanta si de Viorel Moldovan la Sportul Studentesc, dar nimic nu e decis si nici nu s-a semnat vreun contract, negocierile fiind insa avansate.
Singurele care nu au “mutat” in acest sezon sunt CFR Cluj, Rapid, Poli Iasi, FC Arges, Gloria Bistrita si FCM Bacau, echipe care si-au pastrat tehnicienii cu care au inceput sezonul. In ceea ce le priveste, asteptam sa vedem cat de mult vor rezista Dorinel Munteanu, Razvan Lucescu, Sorin Cartu, Ioan Ovidiu Sabau si mai ales Cristi Popovici, despre ultimul spunandu-se ca are putine sanse sa mai ramana in functie si in retur.

Grigoras, doi ani si jumatate la Otelul Galati

Tehnicianul Petre Grigoras a semnat, ieri, un contract pe doi ani si jumatate cu Otelul Galati, avand ca obiectiv, pentru acest sezon, salvarea echipei de la retrogradare. Petre Grigoras, care a pregatit ultima oara formatia Farul Constanta, va fi ajutat de antrenorul secund Marian Dinu. “Sunt convins ca ne vom salva de la retrogradare. Sper ca patronul echipei FC Brasov, Ioan Neculaie, sa inteleaga ca nu puteam refuza o oferta din Divizia A. Cu cei de la Brasov am avut doar o intelegere verbala”, a spus Grigoras. Reunirea formatiei galatene va avea loc pe 9 ianuarie, fiind urmata de un stagiu de pregatire in Antalya. Otelul Galati, clasata pe penultimul loc la jumatatea campionatului, a fost condusa pana la finalul turului de Ion Gigi, instalat interimar dupa demisia antrenorului Aurel Sunda. Grigoras ar fi trebuit sa antreneze FC Brasov, dupa ce la inceputul lunii decembrie ajunsese la un acord cu oficialii divizionarei B. Insa oferta gruparii galatene l-a facut pe tehnician sa renunte la intelegerea cu FC Brasov.

Esteban Vigo a fost prezentat

Noul antrenor al lui Dinamo, Esteban Vigo, a venit ieri in Bucuresti pentru a fi prezentat oficial de catre presedintele executiv Ioan Becali. Spaniolul, insa, cunoaste foarte bine tara noastra si nu a avut nici o problema de adaptare pentru ca stie foarte bine Romania de pe vremea cand a antrenat, impreuna cu Jose Ramon Alexanko, Universitatea Craiova si FC National.
Presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, e de parere ca noul tehnician al echipei, spaniolul Esteban Vigo, a fost adevaratul antrenor principal la Universitatea Craiova si FC National, Juan Ramon Alesanco fiind pus in functie doar pentru numele sau. “Esteban Vigo a fost antrenor principal la Craiova si la National. Alesanco a fost acolo doar cu numele, dar adevaratul principal era Esteban. Nu este adevarat ca a fost demis de la Cordoba, dar el trebuia si platit”, a spus Becali, care a subliniat ca a preferat sa aduca un antrenor strain la Dinamo pentru a evita aparitia unor probleme intre acesta si actionariat. “Antrenorul are deplina libertate in pregatirea echipei, in alcatuirea ei si in jocul acesteia. Poate am vrut niste antrenori romani, dar era imposibil sa se intample acum. Nu am ales un antrenor cu nume, ci un muncitor, care este dedicat echipei. Venind aici, automat nu ar mai avea timp sa se ocupe de afacerile lui si se va ocupa de cantonament, de echipa si de joc”, a precizat presedintele dinamovist.
Becali a mai spus ca nu se va lua nici o decizie in privinta jucatorilor formatiei “alb-rosii” inainte ca noul antrenor, Esteban Vigo, sa analizeze lotul actual. “Pana cand antrenorul nu va analiza lotul, nu vom lua nici o decizie in privinta jucatorilor, inclusiv a lui Florentin Petre. Dar daca voi primi o oferta “galactica”, “extraterestra”, de sapte milioane, nu voi mai intreba pe nimeni si-l voi vinde”, a subliniat Becali. Oficialul dinamovist a precizat ca spaniolul Esteban Vigo ii cunoaste pe o parte dintre jucatorii de la Dinamo, dar ca in perioada urmatoare acesta va analiza evolutiile tuturor jucatorilor, pe baza unei statistici complete realizate pentru fiecare fotbalist in parte.
Tehnicianul spaniol Esteban Vigo a semnat un contract pe cinci luni, cu posibilitate de prelungire pe doi ani.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă