10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOltchim continua cu Rasici

Oltchim continua cu Rasici

Spectacol total la Rm. Valcea, acolo unde unul dintre cele mai titrate cluburi de handbal din Romania, Oltchim, a aniversat 25 de ani de viata printr-o “seara a campioanelor”. O seara in care pe parchetul salii “Traian” au evoluat, infruntandu-se in trei partide-spectacol, cele mai bune handbaliste din ultimii 20-25 de ani, plecand de la “generatia de aur” din anii '80 si terminand cu fetele care au castigat Mondialele de tineret din 1999.
In primul meci s-au intalnit campioana Romaniei, Silcotub Zalau, si formatia-gazda, Oltchim. Partida s-a incheiat la egalitate, 32-32, dupa ce Silcotub a condus pe toata durata meciului, dar a fost egalata cu doua minute inainte de final. Cel de-al doilea meci a adus fata in fata componentele echipei Oltchim din 1984 si pe cele ale formatiei valcene din 1989, ambele castigatoare ale Cupei EHF. Maria Torok Duca, Daniela Robu, Mia Dinca, Nicoleta Petre, Edith Matei, Lacramioara Lazar, Mia Radoi, Denisa Nan si celelalte campioane au facut si ele spectacol intr-un joc incheiat tot la egalitate, 15-15. In ultima partida s-au intalnit campioanele mondiale de tineret la editiile din 1995 si 1999, majoritatea dintre ele fiind actuale componente ale echipei nationale de senioare. Aici nu a mai contat scorul, ci doar satisfacerea publicului, care a vazut pase pe la spate ca in NBA, goluri printre picioare sau cu… capul si diverse procedee iesite din comun, cum ar fi reusita Anisoarei Durac, care a executat si a transformat in gol o lovitura de la sapte metri, desi este accidentata si merge in carje.

Au ales, in sfarsit, antrenorul

Managerul gruparii valcene, Constantin Roibu, spune ca formatia sa are ca obiective in sezonul viitor castigarea campionatului, a Cupei Romaniei si accederea in finala Cupei EHF. Roibu a confirmat ca echipa va fi antrenata in sezonul viitor de sarbul Djordje Rasici. “In cele din urma ne-am hotarat sa ramana. Este cea mai buna solutie in acest moment. Am discutat cu mai multi antrenori, dar nu ne-am inteles cu nici unul, in primul rand pentru ca aveau alte angajamente”, a declarat Roibu. Tehnicianul sarb a ocupat postul de director tehnic al formatiei valcene, in ultimele etape din campionatul trecut, inregistrand sase victorii, doua egaluri si o infrangere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă