9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNu se mai vand locuri in Divizia A

Nu se mai vand locuri in Divizia A

Dupa esuarea tratativelor dintre primarul Craiovei, Antonie Solomon, si presedintele FC National, Gino Iorgulescu, privind mutarea “bancarilor” in Banie, datorate pretentiilor financiare prea mari ale bucurestenilor, edilul orasului a vorbit de posibilitatea cumpararii unui loc in Divizia A. Antonie Solomon dadea asigurari fanilor Craiovei ca nu va lasa Bania fara echipa in primul esalon si lasa de inteles ca un posibil vanzator l-ar putea gasi la Bacau, unde gruparea se afla in criza financiara.

Bacaul refuza oferta Craiovei

“Nu am discutat nimic cu domnul Solomon referitor la aceasta problema si o consider un fel de propaganda electorala, ne-a precizat presedintele clubului bacauan, Gheorghe Chivorchian, si ii recomand sa se orienteze in alta parte. FCM Bacau nu vinde nimic. Gruparea noastra are tot ce-i trebuie pentru a continua activitatea in Divizia A. Avem si resurse financiare, si jucatori. FCM Bacau nu va realiza in aceasta vacanta nici un transfer. Bacaul are propriii jucatori valorosi, care pot face fata cerintelor noii editii de campionat. De la echipa nu va pleca nimeni, cu exceptia lui Cursaru si Narcis Raducan, aflati la final de contract”, a mai spus presedintele. Cursaru a refuzat un contract in Australia, la Queensland, considerand ca este prea departe de tara. Bacauanul asteapta o oferta de la un club european, dar este mai aproape de FC Vaslui. In schimb, Narcis Raducan a semnat cu AEK Larnaca, echipa din prima liga cipriota, si urmeaza sa se prezinte la noua sa formatie la inceputul lunii viitoare. FCM Bacau isi va efectua, ca de obicei, programul de pregatire in tara, cu o prima etapa la Bacau si apoi la Slanic Moldova. Cristi Popovici a fost reconfirmat in functia de antrenor principal.

“Toate cluburile din Divizia A au licente”

Afirmatia apartine directorului Departamentului de licentiere din cadrul FR Fotbal, Viorel Duru, care avertizeaza ca nu mai sunt posibile trocurile si vanzarile de locuri in prima divizie. El mai spune ca toate cele 16 divizionare au primit licente pentru sezonul 2005-2006, fiind indeplinit si criteriul obligatoriu ca fiecare club sa nu aiba datorii la bugetul de stat. Printre gruparile vizate s-a aflat si Dinamo, care era pe lista neagra a Autoritatii Nationale de Finante Publice, cu un debit de 102 miliarde de lei. Cum au scapat “cainii”? In noul sezon gruparea din Sos. Stefan cel Mare s-a afiliat la FRF sub numele de SC Dinamo 1948 SA. La fel au procedat si Otelul si FC Arges, care au devenit astfel curate ca lacrima si au obtinut licentele de club profesionist. Ramane de vazut daca Ministerul de Finante inghite ingineria si transfera datoriile.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă