10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNicolae Forminte, adeptul pregatirii centralizate

Nicolae Forminte, adeptul pregatirii centralizate

Noul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica al Romaniei, Nicolae Forminte, numit oficial in aceasta functie de Adrian Stoica, presedintele forului nostru de specialitate, nu se numara printre adeptii pregatirii descentralizate. Legat de acest subiect, dar si de viitorul reprezentativei feminine de gimnastica a Romaniei am discutat ieri cu Nicolae Forminte.

– Cum va arata noul lot de senioare al gimnasticii feminine romanesti?
– In momentul de fata pot doar sa certific ca sunt coordonatorul lotului olimpic de la Deva, calitate pe care o am din ianuarie 2005, si pregatesc 22 de sportive. La prima sedinta a Comitetului Executiv vom discuta amanunte despre felul in care ne vom organiza in 2006 si, tinand seama ca este un an foarte greu, orice sprijin va fi bine venit. Exista o serie de masuri oferite de specialistii nostri din gimnastica vizavi de acest subiect si o vom alege pe cea mai buna. Oricum, nu am nici un fel de prejudecati si sunt deschis oricaror masuri benefice pentru pregatire.
– Sunteti adeptul descentralizarii pregatirii?
– In acceptiunea mea, pe baza rezultatelor inregistrate in timp, pentru Romania pregatirea centralizata in gimnastica este cea mai potrivita. Neavand forta financiara a altor state, unde sali ca la Deva exista la mai multe cluburi, este greu sa te gandesti la descentralizarea pregatirii.
– Cum vedeti colaborarea cu gimnastele consacrate?
– In primul rand, astept din partea lor sa dea semne clare in legatura cu ceea ce vor sa faca in viitor, nu doar declaratii de presa. Daca vor dori sa vina la Deva, vor fi bine venite. Daca vor vrea sa se pregateasca cu antrenorii de la cluburi si vor avea acceptul federatiei, nu va fi nici o problema sa se alature mai tarziu lotului, dar responsabilitatea vizavi de rezultate va reveni tehnicienilor cu care s-au pregatit.
– Va ganditi sa folositi si sala de la Izvorani?
– Nu stiu cum arata sala de la Izvorani pentru ca nimeni de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu m-a invitat la inaugurare nici macar simbolic, deoarece trebuia sa plec in Spania si oricum nu puteam fi prezent. Din ce am auzit, oricat de moderna si super-dotata ar fi sala de acolo, cele mai bune conditii de pregatire se pare ca le ofera tot Deva, unde exista scoala, microclimat si orizont. Toate deciziile le voi lua insa impreuna cu conducerea Federatiei de gimnastica, si va prima interesul pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă