9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMarcat de Jocurile Olimpice de Iarna si turneul final al CM de...

Marcat de Jocurile Olimpice de Iarna si turneul final al CM de fotbal

Pentru sportul romanesc, anul 2005 a fost salvat de succesul fetelor din echipa nationala de handbal, castigatoarele medaliilor de argint la Campionatul Mondial. O performanta de exceptie, care a avut darul sa sensibilizeze la nivel inalt modul in care trebuie sa fie tratat sportul romanesc. S-a promis din toate partile mai multa atentie si mai ales mijloace financiare care sa sustina marea performanta.
Cea mai mare deziluzie a anului care a trecut a fost ratarea calificarii echipei nationale de fotbal la Cupa Mondiala. Am crezut cu totii, pana in ultimul moment, ca totusi vom fi prezenti in vara acestui an in Germania. Nu am reusit sa ne vedem visul cu ochii si a trebuit, in cele din urma, sa recunoastem ca adversarii nostri au fost mai buni. Fotbalul ne-a adus, totusi, in compensatie, calificarea a doua echipe – Steaua si Rapid – in tunelul primaverii europene al Cupei UEFA. Nu este deloc putin. Ne-am fi dorit Steaua in Liga Campionilor si regretam ca Dinamo a pierdut pe ultimii metri calificarea. In rest, anul 2005 a fost destul de sarac in trofee. Sporturile consacrate au adus din nou medalii pentru Romania: gimnastica, canotajul, scrima, natatia, halterele, atletismul, dar mai putin decat in alti ani.
Anul 2006 este marcat de doua evenimente. Jocurile Olimpice de Iarna, gazduite in Italia de orasul Torino, si Campionatul Mondial de fotbal, ce se va desfasura in Germania. Ele vor fi completate de numeroase campionate mondiale si europene. Lumea sporturilor nu are o clipa de liniste. Peste tot, in toate tarile, sunt pregatite Jocurile Olimpice din 2008, ce se vor desfasura in China, iar sportul-rege incepe si el lupta pentru calificarile la Campionatul European de fotbal. Noul an pleaca la drum cu aceleasi mari sperante. Ne dorim cat mai multi sportivi romani pe podium, vrem calificarea echipei de fotbal la CE si un drum cat mai lung echipelor Steaua si Rapid in Cupa UEFA. Si, daca tot vorbim de fotbal, asteptam un campionat mai atractiv, mai disputat, mai performant.
Romania dispune de sportivi de mare valoare la toate disciplinele, capabili sa urce si in noul an pe cea mai inalta treapta a podiumurilor mondiale si europene. Le dorim tuturor multa sanatate si acel dram de noroc si sansa de care sportul nu poate face abstractie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă