10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialImpotriva echipei care ne-a lasat acasa in preliminariile CM!

Impotriva echipei care ne-a lasat acasa in preliminariile CM!

Nationala de fotbal a Romaniei incepe azi un nou sezon international si, ca de obicei in ultimii ani, startul se da la traditionalul turneu din Cipru, aflat deja la a 10-a editie. In aceasta dupa-amiaza, de la ora 17, Romania va juca in compania Armeniei, adica a formatiei care ne-a stopat drumul spre Turneul Final al Campionatului Mondial din Germania prin acel (si acum) neverosimil 1-1 intregistrat la Erevan…
Romania a fost repartizata in grupa a 2-a a turneului din Cipru, unde participa 8 selectionate. Asa cum am spus, debutul va fi in aceasta dupa-amiaza pe stadionul “GSP” din Nicosia, iar in celalalt joc se intalnesc Cipru si Slovenia. Maine, pe 1 martie, Romania va juca, in functie de rezultat, cu invingatoarea sau invinsa din meciul Cipru-Slovenia, pe arena “GSZ” din Larnaca (ora 17,00). Imediat dupa fluierul final al meciului, delegatia romana se va intoarce in tara.
In prima grupa – cu care romanii, insa, nu se vor “intersecta” in nici un fel – au loc meciurile Finlanda – Kazahstan si Grecia – Belarus, ambele pe 28 februarie. Invingatoarele joaca apoi pe 1 martie la Nicosia, iar invinsele la Larnaca, ambele meciuri de la ora 19,00. Pe de alta parte, desi nu vor intalni nici o echipa din aceasta grupa, romanii vor fi foarte atenti la evolutia nationalei Belarus, care ne va fi adversara in preliminariile Euro 2008.

A revenit Radoi

In lotul deplasat in Cipru se afla unele surprize. Cea mai placuta pare a fi revenirea capitanului echipei Steaua, Mirel Radoi, convocat de selectionerul Victor Piturca pentru prima oara dupa ce a parasit cantonamentul tricolorilor inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006, disputata in 4 iunie 2005. De asemenea, surprind convocarile lui Patrascu de la Piacenza – pe care Piturca spune ca il pregateste ca inlocuitor al lui Dorinel Munteanu -, Oprita si Zicu, despre cei doi neputandu-se spune ca ar fi in forma maxima. Dar iata lotul pe care il are la dispozitie selectionerul pentru partida de azi, cu Armenia, si cea de maine, cu Cipru sau Slovenia:
Portari: Lobont (Fiorentina), Coman (Rapid)
Fundasi: Contra (Getafe), Badoi si Maftei (ambii Rapid), Nesu (Steaua), Iencsi, Tamas (ambii Spartak Moscova), Chivu (AS Roma), Rat (Sahtior Donetk)
Mijlocasi: Cocis (Seriff Tiraspol), Balan (Sportul Studentesc), Ovidiu Petre (Poli Timisoara), Radoi (Steaua), Dorinel Munteanu (CFR Cluj), Bogdan Patrascu (Piacenza), Florentin Petre (Dinamo)
Atacanti: Oprita (Steaua), Mazilu (Sportul Studentesc), Daniel Niculae (Rapid), Ianis Zicu (Dinamo).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă