12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGlentoran (Irlanda de Nord) sau Shelbourne (Irlanda) pentru Steaua!

Glentoran (Irlanda de Nord) sau Shelbourne (Irlanda) pentru Steaua!


Steaua a aflat ieri cu cine va juca in turul II preliminar al Ligii Campionilor, tragerea la sorti efectuata la Nyon trimitand in fata campioanei noastre invingatoarea partidei dintre Glentoran Belfast (Irlanda de Nord) si Shelbourne (Irlanda) ce va avea loc in primul tur preliminar. Steaua va juca primul meci in deplasare, pe 26/27 iulie, iar returul pe teren propriu pe 2/3 august. Daca trece de acest al doilea tur preliminar, Steaua va fi sigura de continuarea drumului sau european urmand ca, in cazul in care va fi eliminata in ultimul tur al Ligii, sa treaca in Cupa UEFA. In caz contrar, insa, eliminarea din turul II ar fi echivalenta cu o catastrofa pentru ca Steaua si-ar vedea incheiat sezonul european inca de la inceputul lunii august!

33 de titluri nationale pentru adversare

Glentoran Belfast are un palmares deosebit in campionatul Irlandei de Nord, pe care l-a castigat de 21 de ori, ultima oara in aceasta vara, cand a detronat fosta campioana, Linfield, in penultima etapa a sezonului. De asemenea, are in vitrina 20 de cupe nationale si cinci cupe ale ligii. Roy Coyle este managerul care a condus-o la ultimul titlu, iar Kevin Keegan pare a fi vedeta echipei cu… numele, el neavand insa nici o legatura cu fosta glorie a fotbalului englez din anii '80.
Shelbourne are 12 titluri in Irlanda, ultimul cucerit in 2004, plus sapte cupe nationale. Desfasurarea sezonului este un pic diferita decat la noi, Irlanda fiind acum in plin campionat, cu 13 etape deja jucate. Shelbourne, insa, desi campioana “en titre”, nu se prea descurca si ocupa abia locul 3, la 8 puncte de liderul Cork City. Pat Fenlon, managerul gruparii, spune ca formatia sa e favorita in intalnirea cu Glentoran atat prin valoarea lotului, cat si prin faptul ca se afla in plin campionat, nu in pauza precum adversara sa.

“90% calificati”

Patronul formatiei din Ghencea e de parere ca Steaua a avut noroc de o buna tragere la sorti. “Este un semn ca in acest sezon vom avea un loc in Liga Campionilor. Cred ca suntem 90% calificati, in timp ce acel 10% este ghinionul pe care sper sa nu-l avem”, a comentat Gigi Becali.


Cupa UEFA: Rapid joaca cu Sant Julia, campioana Andorrei

Rapid va avea viata usoara in primul tur preliminar al Cupei UEFA la fotbal, adversara sa fiind Sant Julia, campioana Andorrei. Primul meci va avea loc in deplasare, pe 14 iulie, iar returul acasa, pe 28 iulie. Viitoarea adversara a intrerupt o mai veche “dominatie” a celor de la Santa Coloma, principalul sau atu fiind legitimarea mai multor jucatori tineri din Argentina.
Sant Julia este un oras ce numara o populatie de 8.000 de oameni, situat la 6 km de capitala Andorra le Vella si la 4 km de granita cu Spania. Meciurile de pe teren propriu le disputa pe stadionul din capitala – cel pe care a jucat si nationala Romaniei toamna trecuta – care are 2.000 de locuri.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă