10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali: Nu mai inteleg nimic din ce face Ilie Stan

Gigi Becali: Nu mai inteleg nimic din ce face Ilie Stan

“N-am inteles de ce noi am stat cu 4 fundasi in final, cand Rapid era in 8 jucatori de camp. Trebuia sa jucam defensiv, la Haifa, a bagat 4 atacanti si, fix acum, cand trebuia sa avem 4 atacanti, tineam degeaba 4 fundasi. Nu mai inteleg nimic din ce face Ilie”, a declarat la sport.ro Gigi Becali dupa meciul de aseara.

Finanţatorul stelist a mai spus că echipa sa s-a simţit extraordinar, luni, pe Arena Naţională, care va fi stadionul Stelei de acum înainte, deoarece câştigă mai bine aici din vânzarea biletelor.

“Steaua s-a simţit extraordinar pe Naţional Arena. Naţional Arena o să fi stadionul Stelei, noi aici vom juca tot timpul. În seara asta am câştiga 300.000 de euro. De ce să joc în Ghencea ca să câştig 70-80.000? Costurile sunt de 30-40.000 aici. Dacă a pus Iordănescu condiţia asta, cu stadionul, înseamnă că nu o să vină, deoarece nu-i pot îndeplini condiţia. Problema Stelei nu este Iordănescu la ora asta”, a mai precizat Gigi Becali la Digisport.

 

 

Cronica: Steaua – Rapid 0-0. Zgomot pentru nimic

Steaua şi Rapid au terminat la egalitate, 0-0, derby-ul etapei a XI-a din Liga I, după un meci în care ambele echipe şi-au arătat limitele. Rapidul a jucat iarăşi timid, în faţa unui adversar care tocmai pierduse cu 5-0 săptămâna trecută, iar Steaua a fost din noua haotică, nereuşind să trimită nici măcar un şut spre poarta rapidistă în ultimele aproape 20 de minute ale meciului, când a avut superioritate numerică.

Arbitrul Alexandru Tudor a contribuit negativ la situaţia din teren, temporizând excesiv jocul. A luat însă un minim de atitudine în minutul 69, când i-a eliminat pe Alexa şi Prepeliţă după o încăierare generală. După alte 4 minute, Tudor l-a trimis la cabine şi pe Ezequias, după un gest nesportiv asupra lui Tibi Bălan. 

Cât despre fotbalul propriu-zis, Rapidul a avut în Teixeira un jucător în formă, care a fost la ocaziilor din minutele 24, 34 şi 39, în timp ce Steaua ar fi putut să puncteze prin nu-atât-de-inspiratul Prepeliţă (25). Ultima ocazie notabilă a meciului a avut-o modestul Tănase (61), care nu a putut să profite de o degajare greşită a lui Dani Coman.

Pe finalul jocului Rapidul şi-a făcut treaba şi i-a ţinut pe stelişti departe de poarta lui Straton, însă nu a putut să aduge nimic la impresia generală a meciului: un egal modest, colorat şi conturat de gălăgia din teren, dar mai ales de cea creată de cei peste 40.000 de suporteri din tribune.

…………

MINUTUL 90+6 – Alexandru Tudor pune capăt unui meci tensionat, dar modest.

MINUTUL 90+5 – GALBEN PENTRU RAPID: Straton.

MINUTUL 90+2 – GALBEN PENTRU RAPID: Rui Duarte.

MINUTUL 90+1 – De la margine se arată 5 minute de prelungire.

MINUTUL 88 – ULTIMA SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Martinovici, intră Răduţ.

MINUTUL 88 – GALBEN PENTRU RAPID: Surdu

MINUTUL 87 – Rapidul face pressing cu un om în minus. Steaua nu a izbutit vreun şut pe poarta nou-intratului Straton.

MINUTUL 84 – GALBEN PENTRU STEAUA! Martinovici este avertizat.

MINUTUL 83 – Steaua nu poate să profite de omul în plus.

MINUTUL 77 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Tănase, intră Nikolici.

MINUTUL 76 – ROŞU PENTRU RAPID! Ezequias este şi el eliminat după ce îl calcă pe Tibi Bălan. Stelistul intervenise periculos însă la faza anterioară.

MINUTUL 73 – ULTIMA SCHIMBARE LA RAPID! Iese Pancu, intră Nicolae Grigore.

MINUTUL 70 – SCHIMBARE LA RAPID! Dani Coman, accidentat, este schimbat cu Straton.

MINUTUL 68 – DUBLĂ ELIMINARE DICTATĂ DE TUDOR! Alexa şi Prepeliţă văd “roşu” după o încăierare generală în careul rapidist. Reluările arată că şi Coman şi Rui Duarte – la Rapid, şi Tatu – la Steaua au lovit în acel meleu. Totul a început de la intrarea periculoasă a lui Prepeliţă asupra portarului Dani Coman.

MINUTUL 65 – Cristi Tănase creează panică în careul rapidist, mingea ajunge la Tibi Bălan, care pierde din nou balonul, iar şutul lui Bourceanu din afara careului loveşte blocajul.

MINUTUL 63 – SCHIMBARE LA RAPID! Iese Sburlea, intră Surdu.

MINUTUL 61 – OCAZIE STEAUA! Cristi Tănase nu reuşeşte să profite de o degajare greşită a lui Coman şi trimite slab, de la 25 de metri în diagonală.

MINUTUL 59 – GALBEN RAPID! Burcă este cel avertizat.

MINUTUL 58 – OCAZIE STEAUA! Nou-intratul Tibi Bălan, afla în colţul careului mic, nu profită de ezitarea lui Marcos Antonio şi pierde mingea, iar şutul lui Latovlevici este apoi blocat.

MINUTUL 55 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Mihai Costea, intră Tibi Bălan.

MINUTUL 52 – Herea obţine o lovitură liberă în apropierea careului stelist. Pancu centrează puternic prin faţa porţii, dar niciun coechipier nu apare să reia spre poartă.

MINUTUL 50 – OCAZIE RAPID! Geraldo ezită la un balon ajuns în careul Stelei, Sburlea recuperează, mingea ajunge în cealaltă parte la Deac care este foarte aproape să-l găsească pe Pancu în mijlocul careului, dar în cele din urmă steliştii îndepărtează pericolul.

MINUTUL 47 – Lovitură liberă de lângă tuşă pentru Steaua după ce Antonio îl împinge din spate pe Mihai Costea. Brandan centrează, dar rapidiştii resping.

MINUTUL 46 – Începe a doua repriză.

MINUTUL 45+1 – Prima parte se încheie. Un meci cursiv, dominat în unele momente de Rapid.

MINUTUL 45 – Rapidul forţează pe finalul primei reprize. Pancu obţine un corner pentru giuleşteni. Deac execută bine, în 6 metri, însă Herea nu reuşeşte să reia pe cadrul porţii. Altă ocazie pentru Rapid!

MINUTUL 43 – OCAZIE RAPID! Herea se descurcă în careul stelist, însă şutul său este respins de Stanca.

MINUTUL 39 – OCAZIE RAPID! Teixeira face o minge în careu pentru Rui Duarte, însă fundaşul rapidist nu găseşte niciun coechipier liber.

MINUTUL 36 – Prepeliţă ţine prea mult mingea şi ratează un contraatac promiţător al Stelei, după ce acelaşi Teixeira fusese blocat în momentul şutului în careul roş-albastru.

MINUTUL 34 – Rapidistul Teixeira este într-o foarte bună dispoziţie de joc. Nu a reuşit să fie decisiv, dar a creat câteva ocazii potenţial periculoase la poarta lui Stanca.

MINUTUL 30 – Scorul se menţine egal, iar meciul este echilibrat.

MINUTUL 25 – OCAZIE STEAUA! Prepeliţă trece de puţin pe lângă 1-0, după un contraatac rapid. Mijlocaşul trage de la 18 metri, razant cu bara transversală. Coman e bătut, dar balonul nu prinde cadrul porţii.

MINUTUL 24 – OCAZIE RAPID! Herea îl deposedează pe Bourceanu, balonul ajunge la Teixeira, care pasează însă mult prea tare pentru acelaşi Herea!

MINUTUL 21 – Atacurile se mută la poarta lui Stanca. Deac execuă un corner, dar Stanca respinge.

MINUTUL 19 – Deac îl doboară pe Prepeliţă, iar Tudor acordă lovitură liberă pentru Steaua de la 25 de m, lateral dreapta. Brandan execută pe poartă, dar Coman reţine.

MINUTUL 13 – Pancu reuşeşte să preia în careul advers, de lângă Geraldo, însă Martinovic apare şi îl deposedează.

MINUTUL 10 – Martinovic intră în careul Rapidului, trece de Deac, centrează dar Ezequias îl blochează.

MINUTUL 6 – Rapidul răspunde. Teixeira pătrunde în careu, şutează, dar Stanca este la post.

MINUTUL 5 – Steaua are mai mult iniţiativa. Martinovici centrează, Antonio respinge.

MINUTUL 1 – Meciul a început. Stadionul Naţional Arena este arhiplin!

…..

UPDATE 19.20 Se cunosc echipele de start. Meciul începe la ora 20.00.

Steaua Bucureşti: Stanca – Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici – Prepeliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase – Tatu, M. Costea. Antrenor: Ilie Stan.

Rapid Bucureşti: D. Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Ezequias – Teixeira, Alexa, Herea – Deac, Pancu, Sburlea. Antrenor: Răzvan Lucescu.

……..

UPDATE 18.15 Derby-ul din această seară va umple Arena Naţională. Steaua a pus la vînzare 46.000 de bilete, iar până la ora 17.00 se vânduseră aproape toate.

………

Nici dacă ar vrea, Steaua şi Rapid nu şi-ar putea permite să abordeze cu calm şi sânge rece partida directă din etapa a 11-a a Ligii I, meci care va fi găzduit de Stadionul Naţional.

Primul argument: niciuna dintre cele două echipe nu pare capabilă să controleze jocul şi să-şi domine tactic adversarii. Lăsând la o parte prestaţiile lamentabile din ultimele meciuri de Europa League, nici Steaua şi nici Rapidul nu au lăsat impresii bune în jocurile tari din campionat.

Steaua a învins norocos Oţelul (2-1), dar a pierdut la Gaz Metan (0-3) şi acasă cu Pandurii (1-2), iar la Vaslui a scos un egal cenuşiu (0-0). Victoria de acasă cu Universitatea Cluj (2-1) a fost doar o excepţie. Rapidul a obţinut un succes entuziasmant în prima etapă, cu Vasluiul (3-0), dar apoi a pierdut la U Cluj (0-2) şi a tremurat pentru remizele de acasă cu CFR (1-1) şi din deplasare cu Dinamo (0-0).

Al doilea argument: Steaua este, fără exagerare, disperată după puncte, dar şi după prestaţii care să mai şteargă ceva din ruşinea de la Haifa (0-5 cu Maccabi). Antrenorul Ilie Stan le-ar fi cerut jucătorilor să “moară” pe teren pentru a învinge Rapidul, rezultat care i-ar duce pe stelişti la 18 puncte, adică la doar trei lungimi de giuleşteni şi de podiumul Ligii I. De partea sa, Răzvan Lucescu nu îşi va mai putea permite să repete meciul temător făcut săptămâna trecută cu Legia (0-1) pentru că ar risca acelaşi deznodământ.

Şi al treilea argument: suporterii vor fi prezenţi la meci în număr de peste 30.000. Va fi aşadar o audienţă record pentru un meci de campionat, iar ambele galerii vor vrea să creeze o atmosferă de derby. Fanii Stelei cu atât mai mult, în condiţiile în care echipa lor nu a mai învins Rapidul pe teren propriu de 9 ani.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 106 ori, Steaua câştigând de 41 de ori, iar Rapidul de 27 de ori. Nu mai puţin de 38 de meciuri s-au terminat la egalitate. Golaverajul favorizează Steaua: 164-127. Prima partidă a avut loc în decembrie 1947.

Echipe probabile

Steaua
1. Stanca – 18. Martinovici, 4. Iliev, 23. Geraldo, 5. Brandan – 11. Prepeliţă, 55. Bourceanu, 30. T. Bălan, 10. Cr. Tănase – 77. Tatu, 9. M. Coste

Antrenor: Ilie Stan

Rezerve: 95. V. Cojocaru, 7. Fl. Costea, 14. Latovlevici, 22. Galamaz, 24. Rusescu, 26. Bicfalvi, 90.Nikolici

Absenţi: Tătăruşanu, G. Matei, Emeghara, D. Popa (accidentaţi), Gardoş (suspendat)

Rapid
1. D. Coman – 2. Rui Duarte, 4. Marcos Antonio, 16. Burcă, 19. Bozovici – 80. Teixeira, 5. Alexa, 10. Herea – 7. Deac, 11. Pancu, 24. Surdu

Antrenor: Răzvan Lucescu

Rezerve: 89. C. Straton, 3. Ezequias, 8. N. Grigore, 9. Cassio, 15. Oros, 21. Sburlea, 32. I. Apostol

Absenţi: M. Roman, Glauber (accidentaţi)

Arbitru: Al. Tudor (Bucureşti). Asistenţi: A. Oniţa (Constanţa), Cr. Nica (Ploieşti)

Meciul va începe la ora 20.00. Va fi transmis în direct de Dolce Sport şi în format live text de romanialibera.ro.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă