9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Euro-2008: tragerea la sorti, pe 27 ianuarie 2006
Tragerea la sorti a preliminariilor Campionatului European din 2008, din Elvetia si Austria, va avea loc pe data de 27 ianuarie 2006, la Montreux, au anuntat organizatorii competitiei si UEFA. Meciurile din grupele de calificare la Euro-2008 se vor disputa incepand din septembrie 2006. In vederea calificarii la competitia organizata de Elvetia si Austria, UEFA a suprimat regula barajului dintre echipele clasate pe locul doi in grupe. Astfel, 50 dintre cele 52 de selectionate ale federatiilor afiliate la UEFA vor fi impartite in sase grupe de cate sapte echipe si una de opt. Din fiecare grupa se vor califica direct la Euro-2008 primele doua clasate. Celor 14 echipe calificate dupa disputarea preliminariilor li se vor alatura la turneul final reprezentativele tarilor organizatoare, calificate din oficiu.

Sportivi marocani disparuti in Spania
Patru sportivi din delegatia Marocului prezenta la Almeria pentru a XV-a editie a Jocurilor Mediteraneene au fost dati disparuti, informeaza AFP. Echipa marocana de karate a semnalat disparitia sportivilor Tawfik Boukhari (26 de ani), Othman Medioune (24 de ani), Ayoub Hacham (24 ani) si Abderrazzak Anouar Tadlaoui (22 ani) la politia din Almeria. Dintre acestia, Boukhari a fost gasit la Barcelona de politie, in timp ce se pregatea sa plece cu trenul in Italia.

Derbyul de trap: saraca “Regina Kira”…
Ieri pe hipodromul din Ploiesti s-a disputat cea de-a 82-a editie a Derbyului de trap. Cea mai importanta cupa a anului a fost castigata de calul Regina Kira, condus de Cristian Slate, care a primit cupa de campion si premiul de 90 de lei grei acordat de “Loteria Romana”. Suma ridicola a fost acordata intr-un cadru festiv aplaudat de cei 300 de spectatori prezenti pe hipodromul din Ploiesti.

Contra face demersuri pentru a primi cetatenia spaniola
Jucatorul Cosmin Contra si clubul la care este legitimat, Atletico Madrid, au inceput demersurile pentru ca internationalul roman sa primeasca cetatenia spaniola si sa devina, astfel, jucator comunitar, informeaza cotidianul Mundo Deportivo. Conducerea gruparii spaniole l-a anuntat pe Contra ca doar daca va deveni jucator comunitar antrenorul Carlos Bianchi va conta pe serviciile sale in sezonul 2005/2006, in caz contrar, urmand sa fie pus pe lista de transferuri. Regulamentul prevede ca o echipa spaniola nu poate avea in componenta mai mult de trei jucatori extracomunitari, din tari ce nu apartin Uniunii Europene, iar la Atletico Madrid aceste locuri sunt deja ocupate de Perea, Petrov si Kezman. In prima parte a sezonului 2004/2005, Cosmin Contra a fost imprumutat in Anglia, la West Bromwich Albion, iar in retur a evoluat la Poli Timisoara, in Divizia A.

AC Torino, anchetat pentru “fals si escrocherie”
Justitia italiana a deschis o ancheta in legatura cu clubul AC Torino, nou promovat in Serie A, care este suspectat de “fals si escrocherie” in scopul mascarii dificultatilor sale financiare si a datoriilor la fisc, citand surse judiciare. Politia financiara italiana a facut o perchezitie, in noaptea de vineri spre sambata, la sediul clubului la care este legitimat si Paul Codrea, de unde a luat o importanta cantitate de documente. Magistratii care se ocupa de aceasta ancheta, Bruno Tinti si Alberto Benso, ii supecteaza pe oficialii clubului ca au prezentat o garantie bancara falsa pentru a incerca sa isi regleze datoriile la fisc. Presedintele gruparii, Attilio Romero, a recunoscut ca clubul din Torino are datorii de 15 milioane de euro la fisc. “Suntem victime ale unei masinatiuni si vom explica totul intr-un timp record”, a afirmat avocatul clubului, Carlo Mussa, citat de agentia Ansa.

Pellegrino, la Deportivo Alaves
Gruparea Deportivo Alaves a ajuns la un acord cu fundasul argentinian Mauricio Pellegrino, care va evolua la formatia nou promovata in Primera Division in urmatorul sezon, informeaza Marca. Fundasul argentinian, care a evoluat la Liverpool in ultimele sase luni si care a mai jucat la Valencia si Barcelona, a sosit la Deportivo Alaves din postura de jucator liber de contract. Acordul s-a semnat sambata, prin fax, intre presedintele gruparii din Alaves, Dmitri Piterman, agentul jucatorului Jorge Oliva si asociatul acestuia din Spania, Aitor Montero. Potrivit Marca, Pellegrino a semnat un contract pentru un sezon, fara posibilitate de prelungire, insa jucatorul poate negocia, in timpul sezonului competitional, o eventuala prelungire a acordului.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă