10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Canotoarele inca asteapta miliardul de lei de la ANS

Componentele echipajului de 8+1 medaliat cu argint la Campionatele Mondiale de canotaj din Japonia inca asteapta sa-si primeasca de la Agentia Nationala pentru Sport recompensa pentru performanta reusita in Tara Soarelui-Rasare. Desi ar fi trebuit sa intre in conturile sportivelor inca de la sfarsitul saptamanii trecute, dinainte de Craciun, banii – peste un miliard de lei – nu fusesera virati nici ieri, la pranz. “Important este ca atat clubul Dinamo, cat si Steaua au efectuat premierile inainte de sarbatori. De la agentie ni s-a explicat ca au fost indeplinite toate formalitatile de virare a sumelor in discutie si ca intrarea in posesia lor nu mai depinde decat de rapiditatea cu care lucreaza banca. Speram sa primim banii zilele acestea, inainte de Revelion”, a spus Mircea Roman, antrenorul coordonator al loturilor nationale de canotaj.


COSR se muta in Piata Victoriei, din 2006

Ramasi fara sediu dupa ce au pierdut procesul cu vechii proprietari ai vilei din strada Otetari, reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman au fost nevoiti sa-si gaseasca un alt spatiu unde sa-si desfasoare activitatea. De anul viitor, COSR se va muta in Piata Victoriei, unde a achizitionat un etaj dintr-un bloc. Dupa construirea sediului nou al forului olimpic, ultramodern, in incinta Stadionului Tineretului, apartamentele din “Victoriei” vor fi inchiriate sau vandute.


Rusii spera sa organizeze JO de iarna din 2014

Ministrul rus al Sporturilor, Viaceslav Fetisov, a declarat ca este increzator in succesul candidaturii orasului meridional Soci in obtinerea organizarii Jocurilor Olimpice de iarna din 2014. “Proiectul are intreaga sustinere a guvernului si este dorit de 84 la suta din locuitorii orasului Soci”, a declarat Fetisov, adaugand ca “faptul ca primul ministru adjunct Aleksandr Jukov se afla in fruntea comitetului de candidatura da multa greutate proiectului”. Fetisov a mai spus ca guvernul prevede sa investeasca 6,9 miliarde dolari pentru construirea infrastructurilor in regiunea Soci, pe malul Marii Negre. Orasul rus se afla in concurenta, pentru votul care va avea loc in 2007, cu Sofia (Bulgaria), Pyeong Chang (Coreea de Sud), Salzburg (Austria), Almaty (Kazahstan), Jaca (Spania) si Borjomi (Georgia).


Cristian Poteras, noul presedinte al FR de Lupte

Cristian Poteras a fost ales, in unanimitate, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Lupte, fiind singurul candidat pentru acest post. Poteras a fost ales prin vot deschis, deoarece a fost singurul candidat pentru functia de presedinte. “Este o mare onoare pentru mine sa fiu ales in aceasta functie, dar si o mare responsabilitate. Este greu sa fii si primar, si presedinte al Federatiei de lupte, dar niciodata nu am fugit de responsabilitati. Voi face cu placere ceea ce va trebui si sper sa am si satisfactii. Vreau sa aduc la federatie o noua organizare, comisiile si biroul federal sa aiba o flexibilitate si o mobilitate mult mai mari, sa intervina mai rapid in problemele pe care le ridica o federatie”, a declarat Poteras, dupa ce a fost ales in unanimitate de cei 96 de membri prezenti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă