9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Angela Morosanu, bronz la Europenele pentru juniori

Atleta Angela Morosanu a castigat medalia de bronz in proba de 400 metri din cadrul Campionatelor Europene pentru juniori de la Kaunas, informeaza AFP. Morosanu, care a fost cronometrata cu timpul de 53 de secunde si 48 sutimi, a fost devansata de sportiva croata Danijela Grgic si de Ksenia Zandorina, din Rusia. Morosanu a castigat bronzul si la 200 de metri. Ea a fost cronometrata cu timpul de 23 de secunde si 71 de sutimi si a fost devansata de rusoaica Iulia Cermosanskaia si de Jala Gangnus din Germania.

Teste de sange pentru primii clasati in Turul Frantei

Rutierii clasati pe primele pozitii in Turul ciclist al Frantei au fost supusi unor teste de sange, sambata dimineata, inainte de etapa de contratimp individual de la Saint-Etienne, informeaza AFP. Americanul Lance Armstrong, italianul Ivan Basso si danezul Michael Rasmussen s-au numarat printre ciclistii supusi testelor. In total, 18 rutieri de la opt echipe (Discovery Channel, Rabobank, CSC, Gerolsteiner, Iles Baleares, Credit Agricole, Phonak, T-Mobile) au efectuat teste de sange si au fost declarati apti pentru a continua competitia. Pana in prezent, in actuala editie a Turului Frantei au avut loc sase astfel de serii de controale, in total fiind testati 218 rutieri.

Doar Florin Cernat

Echipa Dinamo Kiev, la care sunt legitimati jucatorii Florin Cernat si Tiberiu Ghioane, a invins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, formatia Stal, intr-un meci contand pentru etapa a III-a a campionatului Ucrainei, informeaza site-ul oficial al clubului ucrainean. Florin Cernat a intrat pe teren in minutul 65, in locul lui Aliev. Pe de alta parte, Tiberiu Ghioane a evoluat in prima repriza a meciului pe care echipa a doua a clubului Dinamo Kiev l-a disputat in compania celor de la Stal.

Mutu, doar o repriza

Formatia Juventus Torino, la care evolueaza Adrian Mutu, a invins cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Standard Liege, intr-un meci amical disputat la Geneva, informeaza AFP. Unicul gol al partidei a fost marcat de David Trezeguet, in minutul 11. La Juventus Torino, Mutu a jucat in repriza secunda, fiind folosit in atac alaturi de Alessandro del Piero si Zalayeta.

Trei meciuri – trei victorii pentru Sahtior

Echipa Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu, a invins, in deplasare, cu scorul de 3-2, formatia FC Harkov, intr-un meci contand pentru etapa a III-a a campionatului Ucrainei. Golurile echipei Sahtior au fost marcate de Belik – '30, Timosciuk – '34 si Matuzalem – '37. La Sahtior, Razvan Rat a fost titular, in timp ce Flavius Stoican a fost rezerva. Jucatorii Cosmin Barcauan si Ciprian Marica nu au fost inclusi in lot pentru acest meci.

Troussier, noul selectioner al Nigeriei

Tehnicianul francez Philippe Troussier este noul selectioner al Nigeriei, a anuntat Federatia Nigeriana de Fotbal (NFA), citata de AFP. Troussier, in varsta de 50 de ani, revine astfel la conducerea tehnica a reprezentativei pe care a mai antrenat-o in urma cu cativa ani, in perioada preliminariilor pentru Cupa Mondiala din 1998, competitie la care Nigeria s-a calificat. Tehnicianul francez nu a antrenat echipa Nigeriei si la Cupa Mondiala din Franta, el fiind inlocuit cu antrenorul Bora Milutinovici, din Serbia-Muntenegru.

Accident in proba de trambulina

Sportiva americana Chelsea Davis s-a accidentat dupa ce s-a lovit de trambulina in timpul calificarilor pentru proba de sarituri de la 3 metri din cadrul Campionatelor Mondiale de natatie, de la Montreal, informeaza AFP. Sportiva s-a lovit cu fata de trambulina dupa ce a avut o ezitare. Tanara in varsta de 17 ani a fost transportata cu o targa la centrul medical al competitiei. Potrivit medicilor, sportiva americana a suferit o fractura nazala, ea urmand sa fie internata la un spital din Montreal.

Roberto Carlos va deveni cetatean spaniol

Jucatorul echipei Real Madrid Roberto Carlos va deveni cetatean spaniol in luna august, toate formalitatile in acest sens fiind incheiate, informeaza cotidianul “AS”. Roberto Carlos va depune juramantul dupa ce Real Madrid va reveni din turneul mondial, programat sa se incheie pe 30 iulie. Fotbalistul va avea astfel cetatenie dubla, spaniola si braziliana, si va lasa liber in echipa un loc de extracomunitar. “Sunt foarte fericit. De asemenea, sunt bucuros ca voi lasa locul de extracomunitar prietenului meu Robinho”, a declarat fotbalistul brazilian. Alti doi jucatori ai formatiei Real Madrid care au depus actele pentru a obtine cetatenia spaniola sunt Ronaldo si Walter Samuel. Dintre acestia, primul care va deveni cetatean spaniol este Samuel. Acesta are ca avantaj faptul ca sotia sa este spaniola si ca are un copil nascut la Madrid.

Alain Giresse, demis in Georgia

Tehnicianul francez Alain Giresse a fost demis din functia de antrenor al reprezentativei Georgiei, a anuntat presedintele Federatiei de Fotbal din Georgia, Nodar Akhalkatsi, citat de AFP. “Giresse nu a realizat unul din cele mai importante obiective pe care le avea: calificarea Georgiei la Cupa Mondiala din 2006”, a declarat Akhalkatsi. Fost international francez, Alain Giresse, in varsta de 52 de ani, a preluat conducerea tehnica a reprezentativei Georgiei in martie 2004. Nationala Georgiei, care a obtinut doar o victorie in cele sapte meciuri disputate in preliminariile Cupei Mondiale din 2006, ocupa penultimul loc in clasamentul grupei 2.

Schumacher va fi coechipier cu Buta

Mijlocasul Constantin Schumacher a semnat un contract pe doi ani cu formatia ucraineana Volin Lutk, la care mai evolueaza si fundasul roman Cornel Buta. Potrivit unor surse din anturajul jucatorului, Schumacher va avea un salariu de 100.000 de euro pe sezon. Constantin Schumacher a devenit jucator liber de contract la finalul sezonului trecut, dupa ce fusese legitimat la U Craiova.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă