10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

“Superba Steaua copleseste formatia Lens”

Site-ul oficial al UEFA a notat joi, intr-un articol intitulat “Superba Steaua copleseste pe Lens”, ca echipa pregatita de Oleg Protasov continua seria de rezultate bune obtinute in campionat surclasand formatia franceza RC Lens, intr-un meci din grupa C a Cupei UEFA. “Steaua a demonstrat de ce este neinvinsa si conduce in campionatul intern, dupa noua etape, reusind sa marcheze toate cele patru goluri in primele 63 de minute de joc. Nicolae Dica a fost calaul-sef, reusind sa marcheze atat in prima repriza, cat si in a doua”, scrie sursa citata. Site-ul UEFA noteaza ca, avand deja capetele plecate, cei de la Lens au ramas in zece oameni dupa eliminarea atacantului Aruna Dindane in minutul 78: “Seara mizerabila a celor de la Lens a fost incheiata cand Dindane a fost eliminat de pe teren”.

Gillot: “Locul Stelei era in Liga Campionilor”

Tehnicianul formatiei RC Lens, Francis Gillot, a declarat joi ca echipa Steaua ar fi meritat sa evolueze in grupele Ligii Campionilor, in locul gruparii Rosenborg Trondheim. “Daca ar juca in campionatul Frantei, Steaua s-ar clasa intre primele cinci. Steaua este favorita la calificare, pentru ca este nevoie de doua victorii, iar Steaua a castigat deja un meci. Valoarea echipei ii permitea sa fie in Liga Campionilor in locul lui Rosenborg. Din ce am vazut, locul Stelei era in Liga Campionilor”, a spus Gillot.
Tehnicianul echipei franceze a apreciat ca Steaua este o echipa foarte buna din punct de vedere tehnic si mental. “Nu este un dezastru, ci doar un meci din grupa. Finalitatea ar fi fost aceeasi chiar daca am fi pierdut cu 0-1. Grav este ca nu am fost destul de agresivi. Am inceput bine meciul, ne-am creat o ocazie pe care nu am fructificat-o, apoi am luat rapid doua goluri si eram deja in handicap. La 0-0 ar fi fost mai greu pentru Steaua, dar de la 2-0 totul s-a simplificat. Steaua este o echipa foarte buna per ansamblu, solida mental, din punct de vedere tehnic si foarte eficienta, marcand patru goluri din cinci-sase ocazii”, a mentionat Gillot.

Protasov: “O victorie frumoasa in fata unui nume in Europa”

Oleg Protasov a declarat joi ca Steaua a obtinut o victorie frumoasa in fata formatiei RC Lens, in prima etapa a grupei C a Cupei UEFA, dar a mentionat ca acesta nu a fost cel mai bun joc al echipei sale din punct de vedere calitativ. “Felicit, in numele intregii echipe, publicul, care a creat o atmosfera superba. Totodata, le multumesc jucatorilor, pentru ca este al doilea meci in care si-au dat sufletul pe teren. Este o victorie mare, frumoasa, pentru ca Lens este un nume in Europa. Am facut primul pas, dar trebuie sa luptam in continuare pentru a ne califica. Nu m-am asteptat la un asemenea scor, clar”, a spus Protasov. Intrebat daca faptul ca acesta a fost primul meci cu Marius Lacatus in calitate de presedinte a avut importanta in ceea ce priveste scorul, Protasov a spus: “Steaua nu joaca pentru cineva anume, formam o echipa, iar Lacatus face parte din echipa noastra”.

“Heerenveen supravietuieste dominantei Dinamo”

“Heerenveen supravietuieste dominantei Dinamo”, a titrat publicatia Voetbal International dupa partida Dinamo-Heerenveen, scor 0-0, din grupa F a Cupei UEFA. “Heerenveen a rezistat ofensivei puternice create de a doua echipa din Romania si a castigat un punct. Dinamo a atacat timp de 90 de minute poarta lui Waterman. In ciuda presiunii facute, echipa romana nu a reusit sa-si creeze prea multe oportunitati de finalizare. Cel mai periculos jucator a fost Ianis Zicu, apoi Florentin Petre. Oamenii lui Verbeek nu au fost un real pericol pentru Dinamo”, a notat sursa citata.
“Heerenveen scoate un punct”, a titrat cotidianul De Telegraaf. “Echipei olandeze i-a convenit de minune jocul ofensiv al gazdelor. Acest punct s-ar putea dovedi foarte important in economia grupei. Internationalii Tamas si Petre au impulsionat atacul dinamovist. Heerenveen a fost tot timpul ocupata sa rezolve atacurile lui Dinamo, insa mijlocul echipei lui Andone cu greu l-a putut pune pe Bratu in pozitii favorabile. Heerenveen nu a putut crea pericol, atacantul Huntelaar, de care se temea Dinamo, neputandu-se debarasa din marcajul lui Tamas”, a scris sursa citata.

Verbeeck: “Un meci clar de 0-0”

Antrenorul Gertjan Verbeek a declarat ca poate fi felicitat pentru acest rezultat. “Am jucat bine in fata unei formatii puternice. Am fost foarte bine organizati si nu le-am dat posibilitatea sa-si creeze prea multe sanse. A fost intr-adevar un meci de 0-0. Rezultatul este bun, nu si jocul. Am cedat foarte putin, dar tot atat de putin am contat in ofensiva, unde nu am aratat nimic. Everton a pierdut cu 5-1 la Bucuresti, noi am pastrat tabela imaculata”, a spus Verbeek.
Atacantul Klaas Jan Huntelaar a afirmat ca nu aceasta este adevarata fata a echipei olandeze. “Acesta nu a fost meciul meu, am jucat modest. Sunt bucuros insa ca am obtinut un punct in deplasare. Avand in vedere desfasurarea jocului, nici nu meritam mai mult”, a comentat Huntelaar.

Gripa aviara si scandarile rasiste i-au deranjat pe francezi!

Presa franceza vorbeste despre rasism si gripa aviara din Romania dupa meciul Steaua-RC Lens, scor 4-0, din prima etapa a grupei F a Cupei UEFA. Astfel, site-ul lensois.com consider” c” jucatorul Aruna Dindane a fost eliminat de pe teren in minutul 78 din cauza scandarilor rasiste ale suporterilor stelisti. “Atacantul ivorian Aruna Dindane, fara indoiala coplesit de scandarile rasiste venite din tribune, a primit al doilea cartonas galben. Lens a terminat meciul penibil, cu 10 oameni contra 11, reusind insa sa nu mai primeasca goluri”, scrie lensois.com.
“Pretul romanesc a fost ingrozitor de scump”, a notat publicatia La Voix du Nord. “Ca si cum Romania ar mai avea nevoie de o astfel de catastrofa. Cinci sate din Delta Dunarii sunt in carantina, milioane de pasari omorate, plus un vaccin antigripal care nu se gaseste, si nu se stie daca virusul H5N1 va cauza cu adevarat pagube. Dar mai bine discutam despre fotbal si despre aceasta Cupa UEFA care ii mobilizeaza pe cei de la RC Lens de trei luni”, scrie sursa citata.

Federatia Portugheza, solidara cu Ronaldo

Federatia Portugheza de Fotbal (FPF) si-a manifestat solidaritatea fata de atacantul echipei Manchester United Cristiano Ronaldo, arestat si audiat de Scotland Yard in cazul unui viol, informeaza AFP. “FPF nu poate evita sa-si manifeste solidaritatea cu sportivul si cu clubul sau si isi doreste ca Cristiano Ronaldo sa depaseasca rapid aceasta situatie”, se arata intr-un comunicat al forului portughez. Federatia spera ca aceasta afacere sa fie doar o “neintelegere” si subliniaza ca “in anumite tari, printre care si Anglia, acuzatiile impotriva personalitatilor publice nu sunt rare”.
La Londra, Scotland Yard a anuntat doar ca un barbat, in varsta de 20 de ani, banuit de viol, a fost arestat si interogat, refuzand sa-i dezvaluie numele. “Un barbat in varsta de 20 de ani a fost eliberat pe cautiune. Insa ancheta continua, iar el va reveni la politie in viitorul apropiat”, a afirmat un purtator de cuvant al politiei londoneze.

Magdalena Maleeva si-a anuntat retragerea

Jucatoarea bulgara de tenis Magdalena Maleeva, in varsta de 30 de ani, a decis sa se retraga din activitate dupa ce a fost invinsa, cu scorul de 6-3, 6-2, de elvetianca Patty Schnyder, in turul doi al turneului de la Zurich, dotat cu premii in valoare de 1,3 milioane de dolari, informeaza AFP. “Cred ca principalul motiv pentru care am decis sa ma retrag este ca am impresia ca imi lipseste ceva pentru a castiga meciuri. Cred ca lovesc mai bine ca oricand, ca vad jocul mai bine ca niciodata, ca sunt mult mai matura si ca ma amuz inca pe teren… dar nu este suficient. Joc tenis de mult timp si sunt profesionista de 15 ani. Acest lucru iti consuma multa energie”, a spus Maleeva, dupa ce a fost indelung aplaudata de spectatorii de la Zurich. Jucatoarea bulgara, care a trecut la profesionisti la varsta de 14 ani, a fost numarul 6 mondial in 1996 si a castigat 10 turnee WTA de-a lungul carierei sale.

Suspendat sase luni pentru consum de cocaina

Un fotbalist englez, a carui identitate nu a fost facuta publica, a fost depistat pozitiv cu cocaina si ispaseste in prezent o suspendare de sase luni, a anuntat UK Sport, organism care efectueaza controalele antidoping in Anglia, informeaza AFP. Jucatorul a fost suspendat pe data de 18 august si nu va putea reveni pe teren mai devreme de 18 februarie 2006. Nici UK Sport, nici Federatia Engleza de Fotbal nu au dorit sa faca publice numele jucatorului sau echipa la care acesta evolueaza. “Politica noastra este de a nu furniza astfel de informatii. Noi incercam sa gasim un echilibru intre suspendarea dictata si procesul de reabilitare, acolo unde este posibil”, a declarat purtatorul de cuvant al FA.

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă