16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Flash

Doua accidentari la FC Porto in Liga Campionilor

Jucatorii echipei FC Porto Pedro Emanuel si Tomislav Sokota s-au accidentat in timpul meciului cu formatia Glasgow Rangers din grupele Ligii Campionilor, a anuntat clubul portughez, citat de AFP. Sokota, in varsta de 28 de ani, a suferit o ruptura de ligamente la genunchiul drept si va fi supus unei interventii chirurgicale in urmatoarele zece zile. De asemenea, Pedro Emanuel a suferit o fractura de piramida nazala si va fi indisponibil mai multe zile.
Formatia FC Porto a fost invinsa, la Glasgow, cu scorul de 3-2, in prima etapa a grupei H a Ligii Campionilor.

Steaua a renuntat la hocheistul slovac Voskar

Echipa de hochei pe gheata Steaua a renuntat la transferul slovacului Josef Voskar, oficialii gruparii din Bulevardul Ghencea banuind ca acesta este accidentat dupa ce a refuzat sa fie supus unor probe de joc. “Ceva nu era in regula. Impasul cel mai mare a aparut in momentul in care i-am transmis ca nu va fi titular in echipa pana nu va da niste probe, pana nu va intra intr-un meci de pregatire, sa-i putem vedea si noi valoarea. Personal, am impresia ca el era accidentat, o accidentare mai serioasa, ceva, am vazut pe internet ca a mai dat probe la niste echipe”, a spus antrenorul echipei de hochei pe gheata Steaua, Marius Gliga.

Suporteri condamnati pentru violenta

Treizeci si opt de suporteri ai echipelor TSKA Sofia si Levski Sofia au fost condamnati la plata unor amenzi sau la inchisoare ca urmare a incidentelor ce au avut loc la meciul dintre cele doua formatii, informeaza AFP, citand surse judiciare. Dintre acestia, 14 suporteri au fost condamnati la plata unor amenzi cuprinse intre 102 si 255 de euro, iar in cazul altor opt suporteri s-a decis o condamnare de pana la 15 zile de inchisoare. Potrivit unei noi legi bulgare, intrata in vigoare in noiembrie 2004, suporterii gasiti vinovati de acte de violenta pe stadioane sunt pasibili la o amenda de pana la 1.300 de euro si la o condamnare la inchisoare de cel mult 25 de zile.

Peste 14.500 de ore de fotbal la televizor

Aproximativ 14.600 de ore de fotbal au fost difuzate in sezonul 2004/2005 la posturile de televiziune din opt tari europene, potrivit raportului anual al institutului german IFM, informeaza AFP. Potrivit IFM, fotbalul ramane principalul sport prezent la televizor si orele de difuzare sunt din ce in ce mai multe. Numarul orelor de transmisie a meciurilor si emisiunilor consacrate fotbalului a crescut cu 18,5 la suta in comparatie cu sezonul 2003/2004.
Institutul german a estimat ca aproximativ 34,4 miliarde de telespectatori au urmarit meciurile de fotbal din sezonul 2004/2005 in cele opt tari luate in considerare in realizarea raportului IFM (Anglia, Spania, Italia, Germania, Franta, Olanda, Grecia, Portugalia).
Premier League se afla pe primul loc in ceea ce priveste numarul orelor de difuzare a meciurilor din campionatele interne, cu un total de 2.600 ore.

O noua “revolutie”

Antrenorul echipei Juventus Torino, Fabio Capello, considera ca ar fi corect ca gruparile de fotbal sa primeasca compensatii financiare in cazul in care jucatorii convocati la echipele nationale se accidenteaza, asa cum s-a intamplat cu francezul Lilian Thuram. “Ar fi corect ca gruparile sa primeasca compensatii. Cluburile isi platesc jucatorii, iar daca unul dintre acestia se accidenteaza in meciurile internationale, echipele sunt afectate, atat din punct de vedere financiar, cat si sportiv”, a declarat tehnicianul italian pentru cotidianul Corriere Dello Sport.
Thuram va fi indisponibil mai multe meciuri, in urma accidentarii suferite in partida Irlanda-Franta, scor 0-1, disputata pe 7 septembrie, in preliminariile CM-2006. “Viitoarea editie a Cupei Mondiale va fi castigata de selectionata ai carei jucatori au fost cel mai putin solicitati, si in mod sigur nu de cea mai buna echipa”, a mai spus Capello.

Keane, indisponibil sase saptamani

Mijlocasul echipei Manchester United Roy Keane, accidentat la muschii ischio-jambieri, ar putea fi indisponibil sase saptamani, a anuntat presa britanica, citata de AFP. Keane, care nu a evoluat miercuri in meciul cu Villarreal, scor 0-0, ar putea lipsi de la cel putin doua partide din campionatul Angliei si de la inca o intalnire din Liga Campionilor. De asemenea, fotbalistul irlandez este incert pentru meciul dintre reprezentativele Irlandei si Elvetiei, programat pe 12 octombrie, in preliminariile CM din 2006.

Euro 2005: E randul fetelor la volei

Campionatul European de volei feminin e gata sa inceapa si se va desfasura intre 17 si 25 septembrie in Croatia. Cele 12 tari din campionat vor fi impartite in doua grupe: Polonia, Germania, Azerbaidjan, Romania, Serbia Muntenegru si Croatia (grupa A, la Zagreb, unde va avea loc si faza finala), respectiv Turcia, Olanda, Italia, Spania, Bulgaria si Rusia (grupa B, la Pula). Legata de lumea sportului, Indesit Company va fi in continuare sponsorul oficial al Campionatului european de volei masculin si feminin. Anul acesta, Indesit a fost o prezenta constanta si in circuitul mondial de tenis masculin prin sponsorizarea celor doua clasamente ale jucatorilor asociate acum cu numele sau. In 2005, compania este si partenerul principal al Ligii Campionilor europeni Indesit la volei – masculin si feminin.

Ponor are acceptul federatiei pentru CM

Directorul tehnic al Federatiei Romane de Gimnastica, Anca Grigoras, a declarat ca gimnasta Catalina Ponor s-a prezentat bine la verificari si, desi trebuie sa mai slabeasca, are acceptul forului national de a participa la Campionatele Mondiale. “Am venit sa constat nivelul de pregatire la care se afla Catalina Ponor. Atat timp cat sportivele au fost trimise la club, rolul nostru, la federatie, este de a verifica stadiul lor de pregatire inaintea Campionatelor Mondiale. M-am simtit datoare sa o vad pe Catalina Ponor. Nu pot sa fac afirmatia ca va deveni campioana mondiala, mai are inca de dat jos din kilogramele in plus, dar se misca destul de bine, la barna chiar foarte bine. Sper ca si la sol sa faca un exercitiu cu care sa poata sa concureze la Campionatele Mondiale. Si ea isi doreste acest lucru”, a spus Grigoras. “Nu pot sa dau calificative, Ponor are acceptul nostru, al federatiei, de a se prezenta la Campionatele Mondiale, dar ea trebuie sa se prezinte cu exercitii competitive, bine puse la punct. Cred ca si ea vrea acest lucru, sa se prezinte asa cum trebuie. Noi, cei din cadrul federatiei, o sprijinim si asta in situatia in care lucreaza la club, unde, din fericire, la Constanta are toate conditiile”, a afirmat Grigoras.

Incidente la Udinese

O persoana a fost ranita, iar alte doua au fost arestate, miercuri seara, la incheierea meciului Udinese-Panathinaikos Atena, scor 3-0, contand pentru prima etapa a fazei grupelor Ligii Campionilor, informeaza Gazzetta dello Sport. Potrivit sursei citate, circa 300 de suporteri greci au aruncat cu sticle si diferite obiecte in directia carabinierilor. Dupa cateva minute, suporterii greci au fost escortati in afara zonei stadionului Friuli. Un suporter grec a fost ranit si a suferit un traumatism cranian. De asemenea, doi suporteri au fost arestati dupa ce au fost prinsi furand de la magazine din apropierea stadionului.

Un jucator sarb la VCM Tomis Constanta

Gruparea de volei masculin VCM Tomis Constanta l-a achizitionat, cu o saptamana inainte de debutul campionatului, pe jucatorul sarb Nenad Miletici. Miletici, in varsta de 25 de ani, a debutat la echipa Steaua Rosie Belgrad, cu care a jucat in Liga Campionilor. In ultimul sezon, sarbul a evoluat la formatia Gafara, din Qatar. El va debuta la noua sa echipa in cadrul turneului international “Cupa Marii Negre”, competitie organizata la Constanta, in perioada 16-18 septembrie.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă