10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Sahtior Donetk, victorie la scor

Sahtior Donetk a invins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, formatia Ilisivet Mariupol, intr-un meci din etapa a XI-a a campionatului Ucrainei. Golurile au fost inscrise de Jadson, Matuzalem si Brando, toti de cate doua ori. Mircea Lucescu i-a folosit titulari pe fundasul Flavius Stoican si pe atacantul Ciprian Marica, in timp ce Razvan Rat a fost rezerva. Marica a fost inlocuit in minutul 60 cu Elano. Intr-un alt meci, Metalurg Donetk a invins, in deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Krivbas Krivoi Rog. La Metalurg, mijlocasul Marian Aliuta a fost integralist, iar Daniel Florea nu a fost folosit. Dinamo Kiev, fara jucatorii romani Florin Cernat, Tiberiu Ghioane si Cristian Irimia, a invins, in deplasare, cu scorul de 3-0, formatia Dnepr Dnepropetrovsk. In clasament conduce Sahtior, cu 29 de puncte, urmata de Dinamo Kiev (27 p) si Cernomoret Odessa (20 p).


75 de ani de la prima editie a CM

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a asistat, marti, la Montevideo (Uruguay), la ceremoniile de aniversare a 75 de ani de la prima editie a Cupei Mondiale. Ceremoniile au avut loc pe stadionul Centenar, locul in care a avut loc prima finala a unei Cupe Mondiale, castigata de tara gazda, Uruguay, scor 4-2, in fata Argentinei. Dupa ce a fost primit, luni, de presedintele Uruguayului, Tabare Vazquez, Blatter a inaugurat, marti, o placa comemorativa, la stadionul Centenar, care sa marcheze aniversarea. De asemenea, a fost lansata si o emisiune de timbre care poarta insemnele Cupei Mondiale din 1930.


Guidolini, antrenor la AS Monaco

Antrenorul italian Francesco Guidolini, in varsta de 50 de ani, va fi noul antrenor al echipei de fotbal AS Monaco. Antrenor al formatiei Palermo in sezonul 2004-2005, Francesco Guidolini s-a angajat la inceputul sezonului la formatia italiana Genoa, promovata in prima divizie italiana, dar clubul, care a fost implicat intr-o afacere cu meciuri trucate, a fost retrogradat, in aceasta vara, in Seria C. Guidolini a rupt contractul si se afla de atunci liber de angajament. AS Monaco se afla in cautarea unui antrenor dupa demisia lui Didier Deschamps pe 19 septembrie.


Victor Hanescu, locul 32 in clasamentul ATP

Victor Hanescu ocupa locul 32, cu 161 de puncte, in clasamentul Indesit ATP 2005 Race, dat publicitatii, luni, la Monte Carlo. Hanescu a coborat o pozitie fata de ierarhia precedenta. Tot o coborare, dar de doua locuri, a inregistrat si Andrei Pavel, care se afla pe pozitia a 64-a, cu 89 de puncte. Tenismanul Razvan Sabau a urcat doua pozitii, ocupand locul 118, cu 28 de puncte. In clasamentul Indesit ATP Entry Ranking, Victor Hanescu a ramas pe locul 40, cu 868 de puncte, la fel ca Andrei Pavel, care se afla pe locul 51, cu 745 de puncte. Razvan Sabau a coborat patru locuri si se afla pe pozitia a 78-a, cu 492 de puncte. Roger Federer continua sa conduca in clasamentul Indesit ATP 2005 Race si va incheia acest sezon pe primul loc.
Ocupantul locului secund, spaniolul Rafael Nadal, nu il mai poate ajunge pe tenismanul elvetian. Jucatoarea rusa Maria Sarapova continua sa conduca in clasamentul WTA, urmata de Lindsay Davenport si Kim Clijsters.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă