10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFC Dinamo jongleaza cu banii si jucatorii

FC Dinamo jongleaza cu banii si jucatorii


“Vom vinde si vom cumpara mult in luna ianuarie, care este decisiva. Nu stiu insa ce anume vom vinde si vom cumpara. Chiar si eu ma voi pune la dispozitia clubului in acest mercato pentru ca Dinamo sa faca bani”, a declarat presedintele Ioan Becali in primele zile ale anului 2006. Si a avut dreptate pentru ca Dinamo s-a lansat cu mare forta pe piata transferurilor si promite o perioada in care va “jongla” cu milioanele de euro!
Mihut a venit de la Oradea pe o suma mica, Danciulescu gratis, Alexa ar putea veni pentru 260.000 de euro – suma necesara rezilierii contractului cu Beijing Guoan -, Lobont sau Cristi Munteanu sunt doriti ca inlocuitori ai lui Guso, Catalin Munteanu s-a transferat si el fara nici o pretentie in afara salariului sau situat insa sub 100.000 de euro, iar Florin Soava, Cosmin Barcauan si Flavius Stoican sunt dispusi sa negocieze revenirea in tara in Stefan cel Mare.
Cel mai important “transfer” insa este cel al antrenorului spaniol Esteban Vigo, care l-a inlocuit pe Ioan Andone, desi “Falcosul” castigase titluri si cupe cu Dinamo, dar nu era pe placul lui Ioan Becali. Asa ca a fost preferat un antrenor fara carte de vizita, dar, venit dintr-o tara in care fotbalul e mancat pe paine, profesionalismul e de la sine inteles. Spaniolul are un contract mic pana la finalul sezonului, dar, daca va confirma, va primi un angajament pe inca doua sezoane, cu 150.000 de euro pe an.
Pana sa aduca numele mari la echipa, Dinamo cedeaza jucatori. Si nu fotbalisti oarecare! Mihaita Plesan e gata sa plece la Poli Timisoara pentru o suma ce merge spre 1,4 milioane de euro, cea mai mare platita vreodata pentru un transfer intern. Avand acesti bani in cont, Ioan Becali isi va permite sa aduca si fotbalisti de valoare, nu numai “repatriati” care nu au confirmat in strainatate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă