9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialEugenie Bouchard vrea despăgubiri după accidentul suferit la US Open. Federația americană,...

Eugenie Bouchard vrea despăgubiri după accidentul suferit la US Open. Federația americană, dată în judecată!

Tenismana Eugenie Bouchard a dat în judecată federaţia americană de tenis, pentru neglijenţă, după ce canadianca a suferit un accident, în vestiare, la US Open. Jucătoarea din Canada s-a lovit, atunci, la cap, fiind nevoită să abandoneze.

În plângerea formulată de avocaţii canadiencei de 21 de ani se arată că ea a alunecat şi a căzut în sala de fizioterapie, din cauza unei substanţe periculoase de pe podea, iar pârâţii – federaţia americană şi centrul naţional de tenis de la Flushing Meadows, unde a avut loc turneul – “au provocat sau creat” incidentul ori “au ştiut sau ar fi trebuit să ştie” că acea substanţă era pe podea, potrivit Mediafax.

Avocatul Morelli Ratner a declarat pentru New York Times că a fost vorba de “un agent de curăţare care ar fi trebuit să fie lăsat pe podea pe timpul nopţii când vestiarul nu mai era folosit” şi că încăperea ar fi trebuit încuiată din motive de securitate.

În plângere nu se face referire la o valoare a daunelor solicitate, dar acestea vor fi stabilite de juraţi dacă pârâţii vor fi găsiţi vinovaţi.

Citește și FOTO. Cine a fost Florența Mihai: Îndrăgită de public, ovaționată la Roland Garros, lăsată fără aripi de comuniști

Bouchard susţine că accidentarea suferită a obligat-o să se retragă din turneul de la US Open, unde era calificată în optimile de finală ale probei de simplu şi în manşa a doua a probelor de dublu feminin şi dublu mixt, dar şi de la turneele de la Wuhan şi Tokyo, precum şi să abandoneze în primul tur la China Open. Astfel, susţine ea, a pierdut 13 locuri în ierarhia WTA de simplu (înaintea US Open era pe locul 25).

La 4 septembrie, Eugenie Bouchard a evoluat la simplu şi dublu mixt la US Open, iar apoi şi-a pierdut echilibrul în vestiar şi a căzut, lovindu-se la cap. Ea s-a retras de la ultimul Grand Slam al anului şi a încercat să revină pe teren la China Open. În primul tur, la Beijing, ea a abandonat meciul cu Andrea Petkovici, la scorul de 6-2, 1-1, pentru sportiva germană, canadianca acuzând ameţelei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă