10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDinamo se pregateste pentru competitia europeana

Dinamo se pregateste pentru competitia europeana

Cu un loc sigur in Cupa UEFA, care ar putea sa-l schimbe duminica cu unul in Liga Campionilor, Dinamo este clubul care inainte de inchiderea sezonului pregateste febril viitoarea stagiune. Gruparea din Sos. Stefan cel Mare a anuntat schimbarea formei de organizare a societatii, care se va constitui in societate pe actiuni, cu un capital de circa 8 milioane de euro, Dinamo devenind cel mai puternic club din punct de vedere financiar. Ambitiile conducerii dinamoviste depasesc cu mult tot ce s-a dorit pana acum si ele vizeaza performante la cel mai inalt nivel in competitia europeana. Timpul este scurt, vacanta aproape ca nu exista pentru jucatori si Dinamo se grabeste.

Andone nu pleaca

Presedintele Nicolae Badea infirma zvonurile care vorbesc de despartirea de antrenorul Ioan Andone la finalul campionatului si declara ca tehnicianul va ramane in continuare pe banca “cainilor” si in viitorul sezon. Conducerea clubului este multumita de prestatia antrenorului, care, subliniaza presedintele, “a progresat mult in competenta, invatand sa lucreze in echipa si pentru echipa”.

“Pachetul” de jucatori din Banie

Dinamo si-a asigurat inca de pe acum mai multe transferuri de marca prin “pachetul” de jucatori veniti de la Universitatea Craiova: Plesan, Guso, Daouda, Iordache, Moti, Murgan, la care se adauga brasoveanul Romeo Surdu. “Cainii” se mai gandesc si la Ionel Ganea si Marius Niculae, dar venirea lor este putin probabila. Mai mult ca sigur ca lista jucatorilor pe care ii doreste Andone nu se incheie aici, dupa cum e greu de spus cate din noile achizitii vor imbraca tricoul alb-rosu si nu vor fi folositi ca moneda de schimb. Cum primele partide din tururile preliminare din competitia europeana sunt programate la mijlocul lunii viitoare (13-14 iulie), Dinamo si-a intocmit inca de pe acum programul de pregatire. O saptamana de vacanta dupa finalul campionatului si, pe 20 iunie, Andone va avea din nou sub comanda lotul de jucatori in cantonamentul de la Saftica, unde va ramane zece zile.

Turneul din Franta

Dinamo si-a ales ca loc de pregatire localitatea Albertville, unde vor disputa trei partide amicale cu elvetienii de la Grasshopper Zurich, locul 8 in campionatul Elvetiei, apoi cu Lille si Lyon, ocupantele primelor doua locuri in Franta. Un turneu de zece zile ce va incepe pe 30 iunie, cu trei meciuri de verificare in care Andone are posibilitatea sa verifice forta noii echipe ce va ataca competitia europeana, ultimele retusuri urmand sa se faca in tara, in cele 9 zile ramase pana la intrarea in focul calificarilor.
Sambata vom sti daca Dinamo va lupta in Liga Campionilor sau in Cupa UEFA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă