12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDinamo, fara cap si coada

Dinamo, fara cap si coada

In urma cu doua saptamani, intr-un interviu acordat ziarului nostru, Ioan Becali spunea ca principala forta a clubului Dinamo sta in modul cum gandesc actionarii si pun in aplicare planurile imediate si de perspectiva ale gruparii. Presedintele executiv explica modul de lucru la nivelul conducerii, colaborarea perfecta considerand-o cheia succesului.
Lucrurile nu au stat chiar asa, cele sapte luni in care Ioan Becali a indeplinit functia de presedinte executiv al ros-albastrilor au fost presarate cu numeroase incidente, chiar la varful conducerii, si ele au inceput din momentul debarcarii lui Ioan Andone de la carma echipei si cu numirea spaniolului Esteban Vigo in functia de antrenor, la recomandarea presedintelui. De atunci, nu a fost liniste in curtea cainilor. Divergente cu presedintele Badea, conflictul cu jucatorul Florentin Petre, atacurile galeriei, criticile vehemente venite din partea conducerii Ministerului de Interne… Ioan Becali a incercat sa faca fata atacurilor si anunta mereu ca a venit sa ramana la Dinamo pe termen lung. Numai ca acum a cedat si a anuntat ca paraseste definitiv Dinamo.
Armonia de care ne vorbea Ioan Becali se pare ca nu a existat. “Multe din lucrurile bune care le-am facut si pe care intentionam sa le duc mai departe nu au fost pe placul unora. Sunt cei carora nu le plac ordinea si disciplina”, ne explica presedintele demisionar al dinamovistilor, exprimandu-si regretul ca nu a plecat mai devreme.
Presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, confirma retragerea lui Becali de la Dinamo, situatie in care actionarii vor trebui sa faca rost de bani intr-o saptamana pentru a-i returna investitia de 700.000 de euro. Nici Nicolae Badea, nici Ioan Becali nu vorbesc de ultimul conflict care a generat ruptura, nu fac comentarii si nu folosesc nume proprii, lasand insa sa se inteleaga ca nu mai este cale de intoarcere.
Scandalul a plecat de la insistenta lui Gigi Netoiu de a-l vinde pe Grigore, jucator aflat in proprietatea sa la Wisla Cracovia, si plata imediata a cotei rezultate din transferul jucatorului. Posibilitatea ca si Galamaz sa ia drumul spre Cracovia a umplut paharul, starnind furtuna, Becali fiind categoric impotriva, acuzand lipsa de jucatori din lotul echipei. Ca prim rezultat, se pare ca cei doi jucatori asteptati de Dan Petrescu la Cracovia maine vor ramane pe loc.
Plecarea lui Ioan Becali il pune in dificultate pe Esteban Vigo, tehnician recomandat si adus de Becali, care nu s-a prea bucurat de o primire calduroasa in curtea “cainilor”. Chiar daca presedintele Nicolae Badea spune ca nu are ce-i reprosa spaniolului si el isi va continua munca la echipa, cu toate asigurarile presedintelui, plecarea lui Esteban Vigo este data ca iminenta.
Surse din interiorul gruparii vorbesc si de viitorul presedinte executiv care ar fi Gigi Netoiu. Dinamo are de rezolvat in urmatoarele zile, cu o saptamana inaintea inceperii campionatului, o lunga lista de probleme care speram sa-si gaseasca rezolvarea. De la antrenor la presedintele executiv si pana la definitivarea lotului de jucatori.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă