10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBucureștiul va organiza tragerile la sorți pentru un European și un Mondial...

Bucureștiul va organiza tragerile la sorți pentru un European și un Mondial de handbal

Bucureștiul va organiza o gală, pe 14 noiembrie, pentru tragerea la sorți a Campionatul European de handbal masculin under 20 din 2016, respectiv a Campionatul Mondial feminin under 20, care va avea loc tot anul viitor, conform Mediafax.

Potrivit anunțului de vineri al forului european de profil (EHF), în 14 noiembrie, la București, unde va avea loc Congresul extraordinar al EHF, sunt programate și două trageri la sorți în competiții internaționale de tineret.

Astfel, prima tragere la sorți va fi cea a grupelor preliminare ale CE masculin 2016 din Danemarca, în care vor fi angrenate 32 de echipe, între care și România, care va face parte din urna valorică 2.

Conform procedurilor, vor fi trase la sorți opt grupe a câte patru echipe, primele două clasate din grupele 1-4, respectiv prima clasată din grupele 5-8 urmând a obține calificarea la turneul final al CE de tineret din 2016. Meciurile se vor juca între 8-10 aprilie 2016, iar turneul final va avea loc între 28 iulie și 7 august.

A doua tragere la sorți este rezervată grupelor preliminare europene pentru CM feminin under 20, programat anul viitor în Rusia.

În preliminarii vor intra 27 de națiuni europene, naționala României fiind direct calificată la turneul final, alături de Rusia, Danemarca și Suedia. Din cele 27 de echipe din preliminarii se vor mai califica la turneul final primele două clasate din grupa 1, respectiv prima clasată din grupele 2-7. Meciurile vor avea loc între 18-20 martie 2016, iar turneul final este programat între 3-17 iulie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă