9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBadea: "Niste acuzatii infantile"

Badea: “Niste acuzatii infantile”

– Domnule Badea, ce ziceti de acuzatiile lui Vasile Turcu si Florian Busca?
– Lucruri infantile. Interesant este faptul ca am vorbit cu domnul Turcu si ieri, si alaltaieri, dupa ce spune dansul ca s-a intamplat ce s-a intamplat (n.r. – telefonul primit de la Ioan Andone prin care ar fi fost amenintat cu moartea), si nu mi-a spus nimic. Este o dorinta de publicitate, o cautare nejustificata de publicitate cu orice pret.
– Florian Busca va acuza ca nu ati mers la meciul cu FC Vaslui pentru ca stiati ce se va intampla cu suporterii…
– Eu am gresit ca nu am fost la meci desi eram bolnav, aveam febra. Am fost la toate meciurile de acasa, chiar si atunci cand am pierdut, dar acum nu am putut. Dar era mai bine daca mergeam.
– Vedeti vreo cale pentru iesirea din aceasta criza?
– Avem nevoie de solutii, nu de discursuri, de vorbe adunate de pe la un joc sau altul sau de pe la vreo masa… Clar, insa, situatia ne preocupa pentru ca acesta a fost sezonul cand am cheltuit, probabil, cei mai multi bani de cand suntem la FC Dinamo, iar rezultatele nu se vad. Avem un lot cu o valoare competitionala foarte ridicata, dar, din pacate, nu am format o echipa. Culpa e a tuturor, chiar si a suporterilor! Sunt prea multe opinii inainte de solutii, iar acum avem nevoie de idei pozitive, nu de lucruri care sunt nocive. Avem o mare responsabilitate fata de un club care a ajuns la 58 de ani si merita tot respectul.
– Ce spuneti de actiunile de sambata ale galeriei?
– Daca as fi preocupat si eu, ca altii, de teoria conspiratiei as spune ca in spatele lor s-ar afla Vasile Turcu, care vrea sa pozeze intr-o victima. Redevenind insa serios, spun ca ele sunt de neacceptat! Ma dezic total de aceste actiuni si spun ca ele nu pot fi tolerate la nesfarsit. Sunt suporteri care sunt incurajati si de lipsa masurilor, caci simpla amenda, care uneori nici nu e platita, nu-i mai sperie. Stiu ca s-a creat cadrul pentru sanctionarea lor (n.r. – ordonanta privind prevenirea si combaterea violentei in sport, intrata in vigoare la inceputul anului), mergandu-se pana la interzicerea intrarii pe stadioane!
– Nu credeti ca, in acest moment, situatia ar putea fi detensionata daca ati anunta antrenorul pentru viitorul sezon?
– Ar fi o solutie, dar e greu de pus in practica. Noi evaluam acum 3-4 nume. Andone e sub contract cu un alt club, iar unii dintre ei sunt din competitia interna si se lupta cu Dinamo! Asa ca nici ei nu pot spune “da” acum, nici noi pentru ca ar exista tot felul de suspiciuni. E vorba de o strategie pe o perioada mai mare, de 2-4 ani, de stabilitate a conducerii si a lotului. Probabil ca in intervalul de intrerupere a campionatului pentru turneul din SUA vom anunta noul antrenor. Trebuie sa fie un tehnician care sa aiba sprijinul tuturor, sa ne asumam o raspundere colectiva.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă