18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportHandbalSpania se califică dramatic în prima semifinală de la Campionatul Mondial de...

Spania se califică dramatic în prima semifinală de la Campionatul Mondial de handbal

Spania și Danemarca se întâlnesc în prima semifinală de la Campionatul Mondial de handbal masculin din Polonia și Suedia.

Spania a trecut dramatic de Norvegia în sferturi, după 4 reprize de prelungiri, în timp ce Danemarca a zdrobit Ungaria.

Dramă la Gdansk unde Spania s-a calificat în prelungiri în fața Norvegiei

După o dublă repriză suplimentară fascinantă de 80 de minute la ERGO Arena din Gdansk, Spania a trecut de Norvegia la un singur gol (35:34) și s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial Masculin IHF 2023, potrivit jurnalul.ro.

Spania este în prima semifinală de la Campionatul mondial de handbal după ce a învins dramatic Norvegia

Norvegia vs Spania 34:35 după prelungiri (25:25, 13:12)

La capătul unui meci în care Spania a avut conducerea o singură dată (19-20), Norvegia a ajuns cu 7 secunde înainte de final să aibă un gol avans (25-24). Kristian Bjornsen a preferat să prelungească atacul nordicilor, în loc să pătrundă la poartă din poziție avantajoasă, moment în care arbitrii sloveni au semnalat joc pasiv.

Spania a intrat în posesie, mingea a ajuns la Daniel Dujshebaev, care a înscris cu doar o secundă înainte de final.

Golul său a fost confirmat apoi prin sistemul de verificare video care a confirmat că mingea a trecut linia porții înainte de sirena de final, stabilind scorul de 25-25.

S-a ajuns astfel la primul timp suplimentar. După ce prima repriză a fost egală, cea de-a doua a fost mai plină de evenimente.

Spania conducea acum cu 29:28, cu 21 de secunde înainte de final și avea posesia, însă o pasă greșită a făcut ca mingea să ajungă la Bjornsen care a înscris cu 12 secunde înainte de final.

Spania a avut o ultimă șansă de a obține victoria, dar Daniel Dujshebaev a fost împiedicat pe aruncare de O’Sullivan, care a primit o eliminare de două minute.

A urmat o aruncare liberă executată de Canellas fără efect pe tabelă.

Astfel, s-a intrat în a doua repriză suplimentară de 10 minute. La 34:34 Spania a avut atacul în ultimele 60 de secunde și a înscris prin Daniel Dujshebaev, conform jurnalul.ro.

Acesta avea să se dovedească a fi ultimul gol al meciului, aruncarea lui Bjornsen de pe final fiind parată de Perez de Vargas, care a adus astfel calificarea în semifinale, pentru iberici.

Celălalt sfert de finală dintre Danemarca și Ungaria a fost una fără istoric, maghiarii fiind surclasați de nordici cu un categoric 40-23 (21-12).

Astfel prima semifinală de la Campionatul Mondial se joacă între Spania și Danemarca.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă