10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportSorin Bușe susține că a primit o ofertă pentru a candida la...

Sorin Bușe susține că a primit o ofertă pentru a candida la alegerile parlamentare, dar că nu a luat încă o decizie

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, nu a luat încă o decizie privind o eventuală demisie din Guvern, potrivit News.ro.

Astfel, el a susținut că, în prezent, se concentrează pe proiectele de infrastructură aflate în desfășurare. Cu toate acestea, el a precizat, pentru News.ro, că a primit o ofertă de a candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

 

În 13 octombrie, surse oficiale citate de agențiile de presă precizau că ministrul Transporturilor, Petru Sorin Buşe, ar urma să demisioneze săptămâna viitoare, pentru a candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie, pe listele PNL.

Bușe ar urma să candideze pe listele PNL Bihor, precizau agențiile.

Timp de cinci ani de zile, Sorin Buşe a fost director general al Renault Technologie Roumanie. Anterior, în perioada 1995-2008, Sorin Buşe a lucrat la Toyota, unde a ocupat diferite funcţii, ajungând în final director general Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operaţiunilor industriale în fabrica greenfield din Woodstock, Ontario. Din anul 2008 lucrează în Grupul Renault, unde a fost implicat în strategia Renault în Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Sorin Buşe s-a născut în 1960 la Bucureşti şi a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini în anul 1985. În perioada 1985-1990 a lucrat în cadrul întreprinderii Electronica din Bucureşti în domeniul proiectării SDV. În anul 1990 a emigrat în Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect şi director tehnic în industria auto, lucrând pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

În 5 iulie, Sorin Bușe a fost anunțat de Guvernul României drept cel care-i va succeda lui Dan Costescu la conducerea Ministerului Transporturilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă