23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport"Solidaritatea ticalosilor" distruge CNSAS

“Solidaritatea ticalosilor” distruge CNSAS

Mircea Dinescu a detonat o bomba in interiorul CNSAS. El ii acuza pe unii membri ai Colegiului ca iau decizii la comanda politica si ca fac tot felul de “manevre” si “manarii”. Printre acestia, si reprezentantul PRM Constantin Buchet. In consecinta, Dinescu cere dizolvarea Colegiului si publicarea tuturor dosarelor de colaboratori pe internet. El a venit si cu o alternativa. Daca forul de conducere al CNSAS va continua sa existe, sa se permita accesul neingradit al presei la sedintele sale. In caz contrar, Dinescu ameninta cu de-misia, anuntand ca va fi urmat si de Ticu Dumitrescu.

“Atacul” lui Dinescu a fost provocat mai ales de incercarea lui Constantin Buchet, reprezentantul PRM in Colegiu, de a-l “spala” pe fratele lui C.V. Tudor, Marcu Tudor, despre care Dinescu sustine ca exista probe clare ca a facut politie politica.

Buchet a incercat spalarea fratelui lui C.V. Tudor

Dinescu l-a acuzat pe Buchet ca raspunde la comanda politica si da informatii conducerii peremiste. “A venit inca un dosar pe numele generalului Tudor Marcu, fratele lui Vadim Tudor, caruia noi ii dadusem o hartie pe vremea lui Onisoru ca nu a facut politie politica, desi exista un dosar cu declaratia lui de colaborare. Zilele trecute s-a descoperit un alt dosar al acestui domn in care se specifica de catre ofiterul care il monitoriza ca este un foarte bun colaborator, a fost pus sa-i monitorizeze pe ceilalti ofiteri din unitate, despre unul cu care a fost indemnat sa se imprieteneasca si care dormea la sedintele de partid, confirma ca acel domn ofiter ignora ideologia partidului… Are doua angajamente de informator, iar despre unul dintre ofiterii Armatei Romane a declarat ca asculta la aparatul de radio-receptie al unitatii posturi dusmanoase. Este politie politica pura. In acea sedinta s-a incercat albirea acestui domn. Unul dintre colegii nostri a venit cu o hartie de la unul dintre ofiteri, cel care dormea la sedinte, ca nu a patit nimic in urma informarilor lui, desi domnul general a refuzat sa vina la audieri, nevazandu-si dosarul. Stau si ma intreb prin ce chestii d-astea misterioase de la prezicatoare a aflat domnul general Marcu ca are o fisa cu un ofiter care il urmarea la noi, la CNSAS. Si cum a ajuns acea hartie in mana colegului nostru care este reprezentantul PRM, domnul Buchet?”, a intrebat Dinescu.

“Solidaritatea ticalosilor” dinamiteaza CNSAS

Potrivit acestuia, fostii colaboratori si activisti au format o “solidaritate a ticalosilor”, atacand incontinuu CNSAS si pe unii dintre membrii sai, incercand discreditarea acestora: “Aceasta campanie are un scop: discreditarea institutiei, discreditarea anumitor membri si aruncarea in derizoriu a institutiei”.

Santajul cu dosare

Mai mult, Dinescu acuza SRI ca la presiuni politice a tinut ascunse dosarele mai multor politicieni pentru ca acestia sa poata fi santajati si astfel mai usor de manevrat: “In clipa asta eu acuz SRI ca a protejat anumiti politicieni, i-a incurajat sa faca cariere politice, desi stiau ca ei sunt compromisi… Toti colaboratorii fostei Securitati, marii propagandisti ai partidului au fost incurajati dupa 1989 sa se infiltreze in toate structurile din Romania”. Dinescu a spus ca stie nume de politicieni care s-au retras la alegerile din 2000 tocmai din cauza dosarelor pe care le aveau.

Razvan Theodorescu, un informator ce nu poate fi dovedit

Mircea Dinescu a atacat si problema dosarelor de informatori distruse in timpul evenimentelor din 1989 sau imediat dupa. El spune ca CNSAS a fost nevoit sa dea decizii de necolaborare, desi unele documente ii incriminau pe fostii informatori. Este si cazul lui Razvan Theodorescu. “Au venit la CNSAS fise de distrugere a dosarelor de informatori care s-au facut incepand din decembrie '89 si '90. Unele au fost distruse de securisti, unele de membri ai SRI. Fisele au ramas, dar dosarele nu mai exista. Este un politician care are la dosar acea hartie in care se spune ca a functionat ca informator, dar i s-a ars dosarul, are iarasi o hartie in care se spune ca a colaborat cu unul dintre servicii, dar noi, neavand nici o hartie, suntem obligati sa-i dam adeverinta ca este porumbel pacii, ca nu a colaborat cu Securitatea, desi acolo avem o hartie in care se spune clar ca a colaborat!”, a declarat Dinescu, recunoscand ca senatorul PSD Razvan Theodorescu se afla in aceasta situatie.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă