14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportSilaghi: Menirea directorilor de deconcentrate nu e în niciun caz să se...

Silaghi: Menirea directorilor de deconcentrate nu e în niciun caz să se implice în campanie

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, duminică, la învestirea lui Cristian Bitea în funcţia de subprefect al judeţului Bihor, că “menirea directorilor de deconcentrate nu este în niciun caz aceea de a se implica în campania electorală”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul guvernamental Cristian Bitea a fost instalat, duminică, în funcţia de subprefect al judeţului Bihor, după ce Executivul a demis, săptămâna trecută, toţi prefecţii şi subprefecţii puşi în funcţii de Guvernul PDL-UDMR.

La evenimentul organizat în Sala Mare a Prefecturii Bihor au participat peste o sută de persoane, oameni politici, şefi de instituţii şi oameni de afaceri, dar şi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

După ce a depus jurământul, noul subprefect a dat asigurări că personalul Prefecturii “va veghea” la corectitudinea desfăşurării campaniei electorale şi a promis, totodată, deschidere faţă de administraţiile locale şi partide.

“Administraţia trebuie să se bazeze pe un dialog dezvoltător cu dumneavoastră, şi nu pe termene şi litigii în instanţă”, li s-a adresat Bitea celor din sală, adăugând că Prefectura “va fi echidistantă sau echiapropiată pentru toate formaţiunile politice, parlamentare şi neparlamentare”.

“Eu sunt un om de echipă, în acelaşi timp sunt şi un om de ierarhie, în relaţie corespunzătoare cu domnul prefect, cu ministrul Administraţiei şi Internelor, cu Guvernul României, cu organele sale de specialitate de la nivel central, şi, sigur, în relaţie orizontală, de colaborare cu municipalitatea în primul rând, dar şi cu celelalte administraţii publice locale”, a mai spus Cristian Bitea.

La încheierea ceremoniei, ministrul Ovidiu Silaghi le-a amintit celor prezenţi că îi aşteaptă o sarcină grea, de vreme ce vin “două cicluri electorale importante” şi a spus că “menirea directorilor de deconcentrate nu este în niciun caz aceea de a se implica în campania electorală” motiv pentru care le transmite “acest mesaj să ia măsuri ferme, legale”.

După ce a fost vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD la nivel naţional, în 2004, Bitea a fost numit subprefect al judeţului Ialomiţa, fiind păstrat în funcţie de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu inclusiv după ieşirea PDL din Executiv.

În 2009, Bitea a fost numit subprefect de Bihor de către Guvernul Boc II, dar a fost demis în 2010 de către Guvernul Boc III, după ce a intrat în conflict deschis cu fostul prefect Gavrilă Ghilea. Acesta îi reproşa că se prezintă la serviciu cu întârziere sau deloc, că nu îi recunoştea autoritatea şi chiar că i-o submina, astfel că a obţinut înlocuirea sa cu fosta şefă a Cancelariei, Adelina Coste.

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă