15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportSenatul aprobă OUG pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale

Senatul aprobă OUG pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale

Senatul a adoptat, miercuri, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege privind aprobarea ordonanței de urgență (OUG) pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, informează Mediafax.

Loteria bonurilor fiscale este menită să susţină fiscalizarea veniturilor realizate de operatorii economici care livrează bunuri şi servicii către populaţie.

Ordonanţa prevede că bonurile fiscale participante la loterie trebuie depuse direct la sediile administraţiilor financiare din întreaga ţară, iar cumpărătorii pot refuza să achite bunul achiziţionat dacă agentul economic refuză să emită bon fiscal.

Citește și: Guvernul alocă bani din Fondul de rezervă pentru penitenciare

La Loteria bonurilor fiscale pot participa persoane de toate vârstele şi se vor efectua extrageri a două valori, respectiv un număr din intervalul 1 – 999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, şi data emiterii bonului.

Prima extragere ocazională va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte).

Extragerile lunare vor fi organizate în prima duminică după data de 15 a lunii, în timp ce extragerile ocazionale (de exemplu de Paşte sau Crăciun) vor fi stabilite prin ordin al ministrului Finanţelor Publice şi publicate în Monitorul Oficial.

Pot fi înscrise la extragere bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Ordonanţa, aprobată de Senat cu 107 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi o abţinere, va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Cele mai citite

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă