10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportSeful statului acuza propaganda cu miros de Rompetrol

Seful statului acuza propaganda cu miros de Rompetrol

Presedintele Basescu spune ca s-a simtit umilit cand a aflat din presa de intelegerea PD-l cu PRM. Este cea de-a treia interventie prezidentiala in care seful statului sustine ca nu a avut nici o implicare in impartirea functiilor in Senat. Basescu a declansat din nou razboiul declaratiilor impotriva trusturilor Realitatea si Intact, vinovate de denigrarea sa.

Presedintele Basescu a declarat marti seara la TVR ca "s-a simtit umilit" cand a aflat din presa de aranjamentul facut de PD-L cu Vadim Tudor, dezmintind astfel pentru a treia oara orice legatura in cedarea catre Corneliu Vadim Tudor a postului de vicepresedinte al Senatului. "M-am simtit umilit pentru ca o sa-mi fie foarte greu sa uit ce a facut cand presedintele Romaniei, nu Traian Basescu, a fost in Parlament si a prezentat raportul despre comunism, mi-e foarte greu sa uit ca i-am fost actor principal de denigrare in Romania Mare de cand ma stiu, si eu, si sotia, si copiii mei, dar daca pe altii nu i-a durut, problema este a lor", a afirmat Basescu. seful statului a afirmat ca intelegerea nu s-a facut intre partide, "ci cu o persoana, si este anormal ca s-a facut acest aranjament".

 

Basescu a revenit cu atacurile la adresa presei, tintind tunurile pe trusturile Realitatea si Intact, vinovate de campania de denigrare a sa. "Oameni carora le iese din gura propaganda mirosind a Rompetrol si alta mirosind a bani de la FNI. Campania dusa impotriva sefului statului legat de episodul PD-L cu Vadim a aratat cum se vor pozitiona si cum se vor comporta trusturile acestea doua, prin oamenii pe care ii platesc pe timpul campaniei. Sa vezi la oameni care au pretentia ca au fost dizidenti, dar miros a benzina cand vorbesc. Minciuna va fi axa fundamentala in campanie", a spus Basescu. Ironic, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, care detine trustul de presa Realitatea-Catavencu, a reactionat subliniind ca presedintele Basescu are o parere "exagerat de buna vizavi de propria persoana" daca poate crede ca o investitie atat de mare in media a fost facuta pentru a-l agresa.

 

In comunicatul trimis de Sorin Ovidiu Vintu se mai precizeaza ca trustul Realitatea-Catavencu este o institutie media cu 2.133 de angajati si are la baza o investitie de circa 180.000.000 euro, "probabil cea mai mare investitie facuta de un roman in Romania". La randul sau, liderul PRM, C.V. Tudor, a afirmat ca nu este suparat pe Traian Basescu, adaugand ca acesta are "nervii slabi". "De ce sariti cu toti de fund ca am facut un protocol? De ce panica asta teribila? Nu sunt suparat pentru ce a zis el. Il inteleg, dar nu inteleg de ce persista in eroarea asta. Eu i-am intins o mana de ajutor dezinteresat. Ce-i cer, o functie care oricum era a mea? Functia mi-e indiferenta, dar mi-e mila de Basescu", a spus Vadim.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă